Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:144692
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.02.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ar maizi mēs sastopamies katru dienu. Bez tās neiztiek ne vienkāršās brokastīs, ne ikdienas pusdienās, ne svētku reizē. Tā pavada mūs no dzimšanas līdz pat sirmam vecumam un ir mūsu labais draugs, kura vārdu visās valodās cilvēki izrunā ar mīlestību un siltumu. Maize ir labklājības simbols .
Tāpēc darba mērķis: ir noskaidrot, kas notiek ar maizi uzglabāšanas laikā, kādi ir kaitīgie mikroorganismi maizes izstrādājumu ražošanā, kādas maizes defektus tie izraisa, kā to novērst un noteikt maizes derīguma termiņu.

Pelēšana

Visizplatītākais maizes bojāšanās veids ir pelēšana. Pelējums visbiežāk rodas, ja maizi nepareizi uzglabā: ja ir paaugstināta uzglabāšanas telpu temperatūra (25 – 300C) un mitrums (80 – 85%). Pelēšanu novēro arī tad, ja ir paaugstināts maizes mitrums, kā arī maize pārāk blīvi salikta plauktos, paplātēs.
Sapelējušai maizei ir nepatīkama smarža un garša. Pārtikā šādu maizi nevajadzētu lietot, jo bieži vien tā ir toksiska gan cilvēkam, gan dzīvniekiem – tiek novēroti pārtikas saindēšanās gadījumi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register