Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:683423
 
Evaluation:
Published: 14.05.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Kāpostu skābēšana:
Skābēšana ir pats senākais konservēšanas veids. Mūsdienu uzturzinātne atzīst, ka no visiem
dārzeņu pārstrādes veidiem vienīgi skābēšana, izmantojot pienskābes baktērijas, nemazina, bet
pat uzlabo produkta uzturvērtību – palielina vitamīnu, brīvo aminoskābju un citu fizioloģiski
aktīvu vielu saturu. Skābētu kāpostu lielākā vērtība ir tā, ka, pateicoties pienskābei, produktā labi
saglabājas C vitamīns. Pētījumi liecina, ka cilvēks pusi dienas normas nepieciešamā C vitamīna
var uzņemt, lietojot uzturā skābētus kāpostus. Tie bieži ieteikti arī diētās, jo 100 g šī produkta
satur tikai 87 kcal. Skābēti kāposti ir bagāti ar šķiedrvielām, kas veicina barības pārvietošanos
zarnu traktā, līdz ar to ar uzturu saņemtās organiskās vielas labāk asimilējas cilvēka organismā.
Apstākļi, kas veicina pienskābes baktēriju strauju attīstību:
• trauku un izejvielu tīrība;
• rūgšanai jānotiek temperatūrā, kas augstāka par +15°C, labvēlīgākā temperatūra pienskābes
baktēriju attīstībai +20 līdz +22 °C;
• jāpanāk, lai no izejvielām sulā, kas tās apņem skābēšanas laikā, ātri un iespējami pilnīgi
difundētu (izdalītos) cukuri. Rūgšanai ir jānotiek anaerobos apstākļos (bez gaisa pieplūdes),
tāpēc jāraugās, lai kāposti ir labi sastampāti un tos pilnībā apņemtu sula.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register