Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:830564
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Šokolāde ir viena no populārākajām baudvielām, kas padara dzīvi jaukāku un interesantāku. Ja agrāk uzskatīja, ka šī saldā masa ir viens vienīgs kaitējums veselībai, tad šobrīd tas tiek apgāzts, atstājot tikai vienu vienīgu piebildi: ja lieto saprāta robežās. Tādā gadījumā šokolādi var uzskatīt par vērtīgu uzturvielu, kas turklāt ir arī veselīga.
3500 gadu sens kārums.
Šokolādes galvenā izejviela ir kakao sviests, ko iegūst no kakao koka (Theobroma cacao). 18. gs. vidū Karls Linnejs šokolādi nosaucis par theobroma, kas gieķu valodā nozīmē dievu ēdiens, maiju cacao atstādams kā otru. No maiju vārda cacao un acteku cacahuatl vēlāk radies vārds chocolate.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register