Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:136813
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.04.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Par sterilizāciju sauc visu dzīvības formu iznīcināšanu kādā objektā – instrumentos, barotnē, traukos u.c. Mikroorganismu iznīcināšanai izmanto dažādus faktorus: paaugstinātu temperatūru, UV starus, jonizējošo radiāciju, ķīmiskas vielas.

Biežāk izmanto termiskās sterilizācijas metodes: sauso sterilizāciju (ar karstu gaisu), sterilizāciju ar piesātinātu tvaiku zem spiediena (autoklāvēšanu).

Sausās sterilizācijas metode
Ar sausās sterilizācijas metodi sterilizē stikla traukus, metāla priekšmetus, pulverveida vielas, bet ne gumijas priekšmetus. Parasti priekšmetus sterilizē 2 stundas 160-180oC temperatūrā. Kad pagājis sterilizācijas laiks, sterilizatoru izslēdz un pagaida, kamēr priekšmeti atdziest līdz istabas temperatūrai.

Sterilizācija ar tvaiku zem paaugstināta spiediena (autoklāvā)
Piesātinātais tvaiks pastiprina paaugstinātās temperatūras ietekmi uz mikroorganismiem.

Šādā režīmā iet bojā visas baktērijas, arī to sporas. Parasti sterilizē 20 min. Ja jāsterilizē materiāls, kas slikti vada siltumu (piemēram, pārsienamais materiāls), sterilizācijas laiks var būt līdz 45 min.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register