TAUKU bioloģisko vērtību nosaka nepiesātinātās taukskābes, fosfatīdi, sterīni, taukos šķīstošie vitamīni. Racionālā uzturā jābūt gan dzīvnieku taukiem, gan augu eļļām. Dažām nepiesātinātajām taukskābēm (linolskābei, linolēnskābei) ir svarīga nozīme vielmaiņā, sevišķi holesterīna maiņā, un organisma aizsargreakcijās. Šīs taukskābes pieskaita pie vitamīniem, cilv. organismā tās neveidojas, tāpēc obligāti jāuzņem ar uzturu.
Secinājumi:
Ja daudzu uzskati bija, ka trekna gaļa, piens un treknas zivis ir ļoti daudz tauku, tad visi kļūdijās, jo riekstos ir vairāk tauku nekā šajos produktos.
Organismam ir ļoti nepieciešami tauki.
Taukos ir šķīst vitamīni – A, D, E, K.
…