Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:151789
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.03.2009.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Drēzdene
Reiz šo pilsētu sauca par Elbas Florenci, tomēr lielu daļu skaisto vēsturisko ēku iznīcināja 2. Pasaules karā. Pilsēta ir atkopusies un mūsdienās iemantojusi Vācijas Silikona ielejas reputāciju, pateicoties ievērojamai industrijas attīstībai, par ko liecina kaut vai milzīgā Volkswagen „Caurspīdīgā fabrika” (milzīgs ražošanas komplekss ar stikla sienām, kurā kopš 2002. gada ražo Phaeton un Bentley automobiļus).
Ķelne
Ķelne tiek uzskatīta par Reinzemes ekonomisko, kultūras un vēsturisko centru. Jau kopš viduslaikiem pilsēta pastāvīgi ir bijusi reģiona reliģiskais centrs un nozīmīgas krustceles daudzos vēsturiskos notikumos. Pilsēta ir ceturtā lielākā visā Vācijā un lepojas ar savu „kolsch”, kas ir ne tikai vietējais dialekts, bet arī slavens alus, kas nāk tieši no šejienes (vietējie pat joko, ka kolsch ir vienīgā valoda, kuru var izdzert). Ķelnē viss notiek pēc reglamenta.
Hamburga
Hamburgā ir viena no aktīvākajām un lielākajām Eiropas ostām, kas aizņem 12% pilsētas platības un katru gadu pārkrauj 28 miljonu tonnu. Pilsētas brīnišķīgais līcis, kā arī divi ezeri, trīs upes un daudzie pilsētas kanāli, padara to par Vācijas Venēciju vai Amsterdamu.
Ļoti interesanta ir Hamburgas vēsture. Ienaidnieks to spējis ieņemt tikai vienu reizi – tas izdevies slavenajam Napoleonam. Lielāko postu pilsētai ir nodarījis nevis karaspēks, bet gan milzīgs ugunsgrēks, kas izcēlās 19. gadsimta vidū un nopostīja lielāko daļu vecpilsētas, tāpēc tādas tās firmas zīmes kā milzīgais Rathaus (Rātsnams) un neo – romantikas stilā ieturētā St. Petri katedrāle ir relatīvi jaunas ēkas. Starp citu, vārds „hamburgers” ir radies tieši šeit, jo tā šeit apzīmē liellopu gaļas pīrāgus.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1137480
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register