Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:157432
 
Evaluation:
Published: 08.06.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Secinājumi
Neskatoties uz jaunu teoriju un analīzes metožu parādīšanos ieguldījumu portfeļī, joprojām pastāv ieguldījumu risks, kuru nevar pilnībā novērst. Tomēr risku var samazināt, diversificējot vērtspapīru portfeli, kā arī izmantojot dažādas ieguldījumu stratēģijas un analīzes metodes.
Vērtspapīra atdošana un risks irs avstarpēji saistīti faktori. Pēdējo 85 gadu laikā visaugstākā atdeve ir reģistrēta uzņēmuma akcijām, kas veido piekto daļu Ņujorkas biržā kotēto uzņēmumu ar viszemāko tirgus vērtību. Tomēr tajā pašā laikā šo uzņēmumu akciju vērtība bija arī visnoteiktākā vai riskantākā. Turpretī ASV valsts kases obligācijām ar dzēšanas termiņu līdz 30 dienām šajā periodā bija viszemākā ienesīgums, kas ir tikai nedaudz augstāka nekā inflācija šajā periodā, bet šo vērtspapīru svārstīgums bija viszemākais.

Secinājumi
Vērtspapīra izvēle ir atkarīga no ieguldītāja mērķa. Lai saglabātu kapitālu, ir svarīgi izvēlēties drošākus vērtspapīrus. Savukārt, lai maksimāli palielinātu peļņu, uzņēmumiem ir jāiegulda akcijās, jaunizveidotos uzņēmumos vai atvasinātajos finanšu instrumentos. Praksē investori izvēlas diversificētus portfeļus.
Veicot ieguldījumus akcijās, investors var saņemt dividendes, ja uzņēmums gūs panākumus, kā arī piedalīties uzņēmuma vadībā, ja kopējā skaitā ir neparasti liels akciju īpatsvars. Tajā pašā laikā nezināšana par konkrēta uzņēmuma korporatīvās pārvaldības principiem vai akcionāru nevēlēšanās ilgtermiņā var negatīvi ietekmēt akciju vērtību.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1386418
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register