Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
2,99
You save:
0,51 (17%)
Discounted price*:
2,48
Purchase
Add to Wish List
ID number:921235
Evaluation:
Published: 09.09.2016.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

No saldūdens zivīm ar vitamīniem visbagātākās zivis ir zutis un repsis. 
Atkarībā no zivju sugas olbaltumvielu saturs sasniedz 14-22%. Aminoskābju dēļ zivis ir cilvēkam ļoti vērtīgs pārtikas produkts.
Jēlā zivī ūdens saturs svārstās no 50 līdz 85%. Jo liesāka zivs, jo vairāk tās gaļā ir ūdens. Jo vairāk zivī ir ūdens, jo ātrāk tā bojājas.
 Cilvēki augstu vērtē garšas sajūtas, kuras rada tauki. Zivs taukainums ir atkarīgs no vairākiem apstākļiem: zivs sugas, zivs barības, vecuma, lieluma, dzīves cikla perioda. Pēc tauku satura zivis var nosacīti iedalīt četrās grupās.
Pirmkārt, liesa zivs. Tās gaļā tauku saturs ir mazāks par 2% – vēdzele, zandarts, līdaka. 

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,57 €
Work pack Nr. 1355933
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Zivis un to lietošana uzturā”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/921235

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register