Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:196319
 
Evaluation:
Published: 03.01.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

SECINĀJUMI
1927. gada kinomateriāli sniedz priekšstatu par Latvijas vēsturi pirms 100 gadiem, atspoguļojot galvenos notikumus un spilgtākās personības. Kinomateriāli ir bez skaņas un melnbalti, kas salīdzinājumā ar mūsdienām zaudē emocionalitāti, patieso, dzīvo būtību. 20.–30. gadu kinoteātru repertuārā galvenokārt tika rādītas ārzemju filmas, Latvijā ražotā produkcija parasti nepārsniedza 5 % no visām filmām, to veidoja galvenokārt kinohronikas.
Datubāze “Redzi, dzirdi Latviju” nes pienesumu valstij, kļūstot par daļu no kultūras. Ņemot vērā tā laika iespējas, pēckara laika sekas, 1920.gadu kinomateriāli vērtējami kā nozīmīgs iegluldījums un pirmssākumi Latvijas kino vēsturē. Izvērtējot un analizējot vēstures ietekmi, var secināt, ka tā laika vēstures notikumi, iekārtas ir būtiski ietekmējušas kino esamību. Pēckara laikā cilvēkiem nācās sastapties ar finasiālām grūtībām, turklāt filmu uzņemšana prasīja lielus līdzekļus.
Vadoties pēc pieejamajiem resursiem, viena no spilgtākajām un aktīvākajām tā laika personībām ir Rainis, kas ar savu daudzpusību un zināšanām sniedza ieguldījumu Latvijas valstij, gan kā dzejnieks, gan arī kā izglītības ministrs.
1927. gada kinomateriālu izpētē tikai galvenokārt izmantota datubāze ”Redzi, dzirdi Latviju” un citi interneta resursi. Konkrētā datubāze ir viegli pārskatāma, ērta lietošanai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register