Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:171810
 
Evaluation:
Published: 18.02.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
  19.gs. tendences    5
  Žanri    5
  19.gs. sākums    7
  Johans Heinrihs Baumanis    8
  Karls Gothards Grass    8
  Johans Lēberehts Eginks    9
  19.gs. vidus    10
  Kārlis Jēkabs Vilhelms Hūns    11
  Jūlijs Feders    11
  Jānis Staņislavs Roze    12
  19.gs. beigas    14
  Jānis Valters    14
  Janis Rozentāls    15
  Vilhelms Purvītis    16
  Secinājumi    17
  Literatūras saraksts    19
  Pielikums    20
Extract

Ja pirms tam lielu lomu spēlē okupantu (vāciešu un krievu) mākslinieciskās izpausmes, tad tieši 19.gs. radušos mākslas darbus jau var sākt ierindot tieši latviešu mākslas vēsturē.
Pievēršoties konkrēti glezniecības tēmai, jāatzīst, ka latviskās glezniecības pārstāvju vidū bija daudzi līdz šim man nepazīstami vārdi. Tāpēc jūtos kā absolūta ieguvēja, apzinoties milzīgo vērtīgas informācijas klāstu, ko pārlūkoju darba gaitā, jo par savas tautas pagātni ir vienmēr vērtīgi būt zinošam visās jomās.
Izpētes procesa laikā pavadīju daudz laika gan studējot literatūru un tematiskos izdevumus, gan pārlūkojot moderno tehnoloģiju piedāvāto iespēju plašumus. Taču jāatzīst, ka šoreiz mūsdienās tik ļoti slavētais internets, kuru vairums cilvēku atzīst par visefektīvāko informācijas vietni, šoreiz pievīla. Nekad nav bijis tā, ka uzticētos šim izgudrojumam pilnībā, bet šī ir pirmā reize, kad secināju – par manis aplūkojamo tēmu sniegtā informācija ne tuvu nav pietiekama. Savukārt bibliotēku piedāvātā literatūra spēja aizpildīt „tukšos plankumus” vairāk nekā veiksmīgi. Vienīgais, par nožēlu nācās secināt, ka arī laicīgajā un zinātniskajā literatūrā nav neviena izdevuma, kas sniegtu izsmeļošu informāciju tikai konkrēti par 19.gs. mākslas attīstību. Tas, manuprāt, ir savā ziņā nepareizi, ja ņem vērā, ka tieši šis laika periods ir latviešu mākslas attīstības sākumposms.
Sava pētījuma laikā iegūto informāciju apkopoju vairākos raksturīgos punktos, kas palīdz vieglāk sekot līdzi 19.gs. glezniecības attīstības gaitai. Sākotnēji apskatīju gadsimta tendences kopumā, sīkāk pievēršoties izplatītākajiem žanriem un raksturīgākajām pazīmēm mākslas darbu tehniskajā un vizuālajā izpildījumā. Turpmākajās nodaļās rūpīgi raksturoju 19.gs. posmus, kurus iedalīju sākuma, vidus perioda un beigu posmā. Katrā laika periodā izvēlējos, manuprāt, zīmīgākos un spilgtākos māksliniekus un sniedzu nelielu biogrāfisku aprakstu, informāciju par nozīmīgākajiem veikumiem un saistību ar konkrēto vēstures brīdi.
Pielikumā, savukārt, pievienoju 19.gs. mākslinieku radītos darbus. Referātam pievienotajā kompaktdiskā ir atrodama darba tekstuālā daļa elektroniskā veidā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register