Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:689448
 
Evaluation:
Published: 01.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  64 – bitu procesori.    3
  AMD    5
  Intel pievienojas 64 bitu nometnei, izlaižot jaunus Pentium 4 procesorus.    8
  Rezultāti visai līdzīgi    9
  Viens čips, divi kodoli    10
  Slēdziens    12
  Izmantotā Literatūra    13
Extract

64-bit procesori lēnām, bet nenovēršami sāk pārņemt mūsu datorus, tāpēc mazliet parunāsim par šādu procesoru nepieciešamību un par to, kad tos beidzot varēsim pilnvērtīgi izmantot. Viennozīmīgi, 64-bit procesori ir liels solis uz priekšu, bet vai parastam ikdienas lietotājam, kas izmanto datoru, lai sērfotu pa tīklu un rakstītu dokumentus, tas ir nepieciešams? Vai no šīs tehnoloģijas būs pietiekami liels ieguvums vai arī tas būs kārtējais viltīgais solis, lai no lietotājiem iekasētu naudu par jauniem dzelžiem un programmatūru?
Sen, sen atpakaļ, pirms astoņdesmitajiem gadiem, datori pārgāja no 8-bit uz 16-bit. Deviņdesmito gadu sākumā parādījās 32-bit. Kopš tā laika 32-bit arhitektūra ir ieņēmusi stabilu vietu mūsu datoros.
Ko tad īsti nozīmē šie maģiskie 8, 16, 32 vai 64 biti un kāpēc tas ir tik svarīgi? Šie skaitļi norāda mazāko informācijas vienību datorā, ko var apstrādāt vai pārraidīt. Šie biti norāda cik liels ir reģistrs. Tātad rupji runājot 64-bit procesori spēs dubultot datu apjomu, ko procesors spēj apstrādāt vienā taktī.
Mūsdienu programmām, tādām kā video apstrāde, spēles, datubāzes un sarežģītas 3D simulācijas vairs nepietiek ar 32-bit procesoriem, lai nodrošinātu šo programmu prasības.
Klausoties daudzajās runās par 64-bit procesoriem varētu likties, ka, tas nozīmē dubultu ātrumu jūsu datoram. Tā nav. Šeit runa galvenokārt iet par atmiņu, nevis ātrumu.
32-bit procesors var izmantot līdz 4 GB operatīvās atmiņas, kas tiek sadalīta divās daļās - 2 GB programmām un 2 GB operētājsistēmai. 64-bit procesori ļaus adresēt līdz pat 16 terabaitiem lielu atmiņas daudzumu. Tieši šī iemesla dēļ daudzas lielas kompānijas ir pārgājušas uz 64-bit procesoriem. Tas ļauj ielādēt atmiņā lielas datubāzes un pēc tam strādāt ar tām, jo meklēšana un datu apmaiņa, izmantojot atmiņu, ir daudz ātrāka.
Vērojot lielo interesi, kas saistīta ar jauniem sasniegumiem 64-bit pasaulē, nepieredzējis lietotājs var padomāt, ka tas ir liels jaunums. Patiesībā tā gluži nav. 64-bit arhitektūra ir jau 10 gadus veca un tika rezervēta lielām kompānijām, bet pirmais masveidīgi pieejamais 64-bit procesors parādījās tikai pirms diviem gadiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register