Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:515222
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.05.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Attieksme nerodas pēkšņi, tā nāk līdzi jau no mazām dienām, un pastāv uzskats, ka pirmo pieredzi, pirmās emocijas bērns saņem vēl nedzimis ­ atrodoties mātes miesās. Pastāv teorija, ka šāds nedzimis bērns caur mātes emocijām uztver pat to, vai viņš ir gribēts un gaidīts, vai gluži otrādi ­ negribēts. Un jādomā, ka no šejienes arī pirmā attieksme. Pētījumos ir pierādīts, ka bērniem, kas pasaulē nākuši negribēti, vēlākajā dzīvē ir dažādi veselības traucējumi. Pastāv arī teorija, ka bērns, kurš tiek iznīcināts aborta ceļā, izjūt nāves bailes. Runājot par abortiem, arī tā ir attieksme pēc principa: kā būs, tā būs.
Tik daudz, cik ir abortu, tik ir arī iemeslu to izdarīt. Katrai sievietei ir savi individuāli apsvērumi, kas varētu būt: neveiksmīga kontracepcija , vecums, veselība, bērnu skaits ģimenē, attiecības ar partneri, finansiālas grūtības, sadzīves apstākļi, karjera, seksuālā varmācība u.c. Reizēm aborts ir jāizdara medicīnisku apsvērumu dēļ, ja auglim konstatēta kāda medicīniska rakstura problēma vai nopietni apdraudēta ir sievietes veselība.

Ārstiem bieži uzdotie jautājumi:
Vai ir kāda saistība abortam ar kontracepciju?
Jā, jo, iespējams, abortu izvēlējies tieši tāpēc, ka pielietotā kontracepcija nebija pietiekoši efektīva. Iespējams, ka nelietoji vispār nekādu izsargāšanās metodi. Taču nekādā gadījumā nebūtu ieteicams abortu izmantot kā regulāru dzimstības regulācijas līdzekli, jo aborts - tā nav kontracepcija.
Vai esi pārliecināta par savu izvēli?
Pirms izvēlies pārtraukt grūtniecību, pārdomā, vai tā ir vienīgā izeja un vai tā ir labākā izvēle tavā situācijā. Pārrunā to ar partneri vai sev tuvu cilvēku. Tomēr tam ir jābūt tavam lēmumam un pārdomātam lēmumam.
Vizīte pie ārsta
Ja esi izlēmusi grūtniecību pārtraukt, nekavējies konsultēties ar ārstu, lai pārbaudītu savu veselības stāvokli un laikus veiktu nepieciešamās analīzes.
Analīzes pirms aborta
asins analīze no pirksta (vai neesi inficēta ar sifilisu);
iztriepe no maksts (vai neesi inficēta ar STS* );
analīze, kas nosaka rēzus faktoru (ja tā ir pirmā grūtniecība).
Kas drīkst veikt abortu?
Aborts ir grūtniecības pārtraukšanas operācija, kuru izdara līdz 12. grūtniecības nedēļai. Šai operācijai iespējamas komplikācijas ar neatgriezeniskām sekām, piemēram, neauglība. Tādēļ aborta operācija veicama tikai slimnīcās un poliklīnikās, kur atbilstošos medicīniskos apstākļos ar steriliem instrumentiem to izdara ārsts ginekologs. Nekādā gadījumā nevajag vērsties pie nekvalificētas personas vai mēģināt pašai pārtraukt grūtniecību. Šādi paņēmieni ir neefektīvi un bīstami tavai veselībai un dzīvībai.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1113115
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register