Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:999526
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Normāla āda    4
  Sausa āda    5
  Taukaina āda    7
  Jaukta tipa āda ( kombinēta)    9
Extract

Lai pareizi un mērķtiecīgi koptu seju jāzina, kāda tipa āda jums ir. Izšķir trīs galvenos ādas tipus: normālu, sausu un taukainu. Jānosaka arī, kādā stāvoklī ir āda. Vislabāk to varat izdarīt pati vai arī lūgt padomu kosmētiskajā kabinetā. Tikai pēc tam, kad iegūta skaidrība, sāciet iegādāties skaistumkopšanas līdzekļus.
Sākumā varbūt nebūs viegli noteikt, kāda ir āda, taču vēlāk, pierodot regulāri sekot izskatam, jūs spēsiet vienmēr to novērtēt. Jo organisms ir veselīgāks un pareizāka sejas kopšana, jo mazāk izmaiņu izskatā. Jo āda jūtīgāka, jo tā mainās biežāk un acīm redzamāk. Bet arī visveselīgākā normālā sejas āda ar gadiem kļūst citāda, jo mainās organisma reaktivitāte: 90 procentiem sieviešu vidējos gados āda kļūst sausāka. Bez tam blondīnēm āda parasti ir sausāka nekā brunetēm. Tomēr visvairāk tā attaukojas nepareizas kopšanas dēļ. Tāpēc, ja gribam labi izskatīties, kosmetologa padomi jāievēro visos sīkumos: nemazgāt seju bieži ar ziepēm, kārtīgi nosusināt pēc mazgāšanas utt. Ūdens saturs ādas šūnās svārstās atkarībā no vecuma, organisma vispārējā, stāvokļa, darba apstākļiem u.c. Bez tam sviedru un tauku izdalīšanos iespaido nervu sistēmas un organisma vispārējais stāvoklis, it īpaši pārpūle un neizgulēšanās.
Sejas ādas izskats mainās atkarībā no dažādiem meteoroloģiskiem apstākļiem, kā arī jebkurā vecumā to ietekmē veselības stāvokļa svārstības, īpaši kādā pārejas posmā, piemēram, klimaksa laikā. Aukstā ziemā pat normāla āda var kļūt sausa, bet vasarā karsta klimata zonā – taukaina.
Nereti seja vienā vietā ir sausa un citā – taukaina. Reizēm vieta, kas pārlieku taukojas, ar laiku kļūst sausa. Nevajag ādas tipu noteikt pēc deguna, jo tur tā bieži vien spīd mehāniska kairinājuma rezultātā un nespīd vienīgi padzīvojušiem cilvēkiem. Gadās, ka sievietes attauko ādu tikai tāpēc vien, ka viņām spīd deguns, - it kā taukaina būtu visa seja.
Jo agrāk iemācās noteikt ādas stāvokli un tipu, jo labāk. Un izdarīt to nekad nav par vēlu. Jūsu novērojumi un intuīcija allaž palīdzēs atrast vispareizāko variantu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register