Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:727807
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Nākšana pie varas    4
1.1.  Ādolfs Hitlers    4
1.2.  Josifs Staļins    5
1.3.  Salīdzinājums    7
2.  Totalitārisms    8
2.1.  Nacionālsociālisms Vācijā    9
2.2.  Komunisms PSRS (Staļinisms)    9
2.3.  Komunisma un nacionālsociālisma salīdzinājums    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Extract

Secinājumi
Darba nobeigumā var secināt, ka Ādolfs Hitlers un Josifs Staļins bija nozīmīgas personas ne tikai savas valdības laikā, bet arī tagad, kad tie vairs nav dzīvi un nepārvalda valstis. Var strīdēties par šo personu panākumiem politikā, tomēr neapšaubāmi ir tas, ka viņu loma vēsturē bija milzīga un ne tikai savas valsts mērogā, bet arī pasaules kontekstā.
Referātā tika likts akcents uz šo cilvēku bērnību un jaunību, jo pēc psihologu uzskatiem, tieši šīs dzīves periods veido cilvēku un viņa raksturu. Līdz ar to, salidzinot Staļina un Hitlera bērnību acīmredzamas daudzas kopīgas iezīmes: ļauns un despotisks tēvs, klusa un mierīga māte, diezgan nabadzīgas ģimenes, mazs draugu skaits, fizisks vājums, augošās ambīcijas. No iepriekšminētā var secināt, ka no bērnības Staļins un Hitlers auga diezgan cietsirdīgos un nežēlīgos apstākļos, kas visticamāk izveidoja no bērniem ļaunus monstrus, par kuriem tie kļuva savā pieagusajā dzīvē. Staļina un Hitlera prātos no bērnības bija pretestība stiprajam spēkam (tēvs, fiziski attīstīti draugi skolā un t.t.), līdz ar to tie mēģināja attīstīt savu prātu un morālo veselību, lai emocionāli pakļautu sev stiprāko.
Tomēr nākšana pie varas un bērnība nav ši referāta galvenais mērķis, jo svarīgāk bija izpētīt rezultātus, kuras deva šī nelaimīgā bērnība un to, ko šie cilvēki vēlāk izdarīja savā valstī.
Tieši tāpēc tika slīdzināti divi režīmi, kas pēc būtības ir ļoti līdzīgi, tomēr vissvarīgāk bija salīdzināt tos un veidot secinājumus, kāpēc Staļins un Hitlers izvēlējās tieši tādu varas veidu un ko viņi no tā ieguva.
Kopumā, var secināt, ka šo cilvēki nelaimīgā dzīve kļuva par cēloni, lai padarītu nelaimīgu dzīvi miljoniem citu cilvēku visā pasaulē. Staļina un Hitlera ambīcijas bija pārākas par pieredzi politikas jomā un diplomātiskajām attiecībām. Viņiem bija svarīgi pakļaut sev cilvēkus un pierādīt visiem, ka viņi ir spējīgi paturēt ne tikai savu valsti, bet arī citas pasaules daļas bailēs un darīt to vienpersonīgi.
Staļins un Hitlers ir ļoti strīdīgas personas, jo par viņiem nevar spriest vienpusīgi. Tāpēc arī dažādos literatūras avotos tie ir aprakstīti dažādi. Tomēr visos vēsturiskajos avotos izteikta doma par to, ka tie bija tiešām ģeniāli vadoņi, kuri spēja pārliecināt tik lielu cilvēku kopumu un paturēt tos kārtībā un spiest darīt to, ko vēlējās «vadonis» un dzīvot tā, ka bija pieņemts dzīvot valstī.
Var pieņemt, ka ja Hitleram un Staļinam būtu vairāk pieredzes tieši demokrātiskajā valsts iekārtā un ja viņu ambīcijas nebūtu tik pārspīlētas, no viņiem varētu iznākt ļoti labi vadoņi, kuri tiešām varētu patūrēt valsti savās rokās un attīstīt to pareizos virzienos, jo īstenībā jebkurā laikā un jebkurā valstī ir svarīga profesionālā pārvalde.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1250001
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register