Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:265029
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.06.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Māja Kuldīgas ielā 24    4
2.  Māja Kalvenes ielā 16    5
  Nobeigums    6
  Literatūras saraksts    7
Extract

Par šīm ēkām es izlēmu rakstīt, jo Aizpute man pašreiz asociējas ar skolu. Un šīs ēkas iepriekš arī bijušās skolas. Tādas kopumā ir bijušas divas. Varbūt ir bijušas vairākas, bet par to es informāciju nevarēju atrast. Es aprakstu par māju Kalvenes ielā 16 un Kuldīgas ielā 24. Mans mērķis bija iegūt informāciju par šim ēkām un to apkopot savā referāta. Vienīgā atšķirība starp šīm skolām bija tā ka viena bija krievu skola otra vācu.
Ēka Kuldīgas ielā atrodas jau vairāk nekā simts gadus. Šis nams citus piesaista ar to, kā tai ir atšķirīgs veidols un ar to, ka tā ir maz mainījusies. Vienīgi iekštelpas ir krasi mainījušās.
Iepriekšējā gadsimta sākumā par ēkas uzskatīja baronu Paulu Renni, no kura arī 1908. gadā namu iegūst Kurzemes vācu biedrība. 1939. gada rudenī tā kļūst pazīstama ar nosaukumu “Vācu māja”. Tai laikā ēka bija pilsētas aun apkārtnes baltvācu kultūras centrs. Tur atradās sešgadīgā vācu pamatskola ar divām sagatavošanas klasēm. Tur bija arī zēnu internāts. Meiteņu internāts bija namā ēkas pagalmā. Skolu apmeklē daudz skolēnu. Skolā mācījās apmēram katru gadu no 120 līdz 150 skolēniem, kas priekš šādas skolas bija daudz. Skolā strādājušas sešas skolotājas, protams, direktore un virsnieks, kas mācīja zēniem militārās zinības. Ja ziemā bija ļoti auksts tad Kuldīgas ielā 24 tika noturēts dievkalpojums un Bībeles stunda. Otrā pasaules kara pēdējā ziemā tur tika izmitināti vācu karavīri un tur dzīvoja jau arī civiliedzīvotāji. Sētas mājā mācās jaunāko klašu skolēni, bet pārējie atlikušajās telpās “Vācu mājā”. Pavasarī šajā ēkā mācījās arī Aizputes ģimnāzijas skolēni. Pēc karā skolā turpināja darbu. Bet tagad bija tikai no pirmās līdz ceturtajai klasei, bet bija arī vairākas paralēlklases. Telpas bija izkārtotas tā ka pirmajā stāvā atradās zāle un no tās pa kreisi bija skolotāju istaba un tālāk klases. Otrā stāvā atradās dzīvokļi un skolas kanceleja. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register