Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:368692
 
Evaluation:
Published: 10.09.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Extract

Tirgus attiecību attīstība Latvijas Republikas ir izveidojusi bāzi dažādu īpašuma formu eksistēšanai. Uz šī pamata savu tālāko attīstību ir saņēmušas tādas struktūras kā akciju sabiedrības, mazie uzņēmumi, un kopuzņēmumi. To efektīva funkcionēšana nav iespējama bez konkrētu vajadzību un nepieciešamību zināšanas, pēdējo uzskaites ražošanas un saimnieciskajā darbībā.1
Sabiedrības ar ierobežotu atbildību un akciju sabiedrības ir statūtsabiedrības. Statūtsabiedrības dalībnieki nes finansiālu atbildību tikai ar savu uzņēmumā ieguldīto īpašuma daļu. Līdz ar topošie uzņēmēji var ieguldīt savus naudas līdzekļus sabiedrībās un bez liekām pūlēm gūt peļņu.
Uzņēmējdarbībā pastāv noteikts risks, taču to vismaz daļēji ir iespējams novērst, apsverot un izanalizējot situāciju.
Tomēr tā kā visu veidu statūtsabiedrības reģistrācijai ir ieteicams izmantot profesionālu juridisku palīdzību, jo sabiedrības dibināšana un reģistrēšana ir sarežģīta un gara procedūra, tāpēc pirms organizēt jebkādu sabiedrību, nākamajam uzņēmējam to ir labi jāpārdomā un jāizvēlas sev piemērotāko formu.
Darba mērķis ir izanalizēt un izpētīt konkrēto sabiedrību formu, tas ir, akciju sabiedrību un sabiedrību ar ierobežotu atbildību kopējās iezīmes un atšķirības. Darbā tiks runāts par to kas vispār ir akciju sabiedrība un sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas tām ir kopējs, ar ko tās atšķiras viena no otras. Kā arī tiks minēti veiksmīgākie un vispārzināmi akciju sabiedrības un sabiedrības ar ierobežotu atbildību piemēri.
Galvenie referātā izmantotie avoti ir: M. Rurāne, Uzņēmējdarbības pamati, Pavloviča A., Praude V. Menedžments. Rīgas komercskolas Tālmācības nodaļa. – Rīga: SIA ’’Uzņēmējdarbības un menedžmenta akadēmija’’, kā arī raksti internetā www.lattelekom.lv un www.latvijasgaze.lv.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1154883
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register