Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:552009
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.03.2023.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 15 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
  Darba metožu apraksts    6
1.  Alkohols un alkohola reibums    7
1.1.  Alkohola intoksikācijas stadijas    8
1.2.  Saindēšanās ar alkoholu    8
2.  Alkohola atkarība    10
2.1.  Alkohola atkarības stadijas    11
2.2.  Alkohola atkarīga cilvēka organisms    11
2.3.  Alkohola atkarības izveidošanās pusaudžiem un jauniešiem    12
2.4.  Alkohola atkarības pazīmes    14
2.5.  Alkohola atkarības ārstēšana    14
3.  Pētnieciskā daļa    16
3.1.  Intervija    16
3.2.  Rezultāti un analīze    16
  Secinājumi un ieteikumi    24
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    25
  Pielikumi    26
Extract

Alkohols ir apreibinoša narkotiskā viela, kas Latvijā ir legāla un viegli pieejama vis-iem , kuri ir vismaz 18 gadus veci. Taču mūsdienās, alkoholu lieto arī pusaudži un pat bērni. Alkoholiskie dzērieni ir tie kuri satur etilspirtu (C2H5OH) (to parasti sauc par alkoholu), kurā etilspirta sastāvs nav mazāks par 1,5%. Etilspirts ir narkotiska viela, kas toksiski iedar-bojas galvenokārt uz centrālo nervu sistēmu un rada pierašanu. Alkoholiskajos dzērienos nelielā daudzumā ir arī propilspirts (CH3CH2CH2OH), butilspirts (C4H9OH) un amilspirts (C5H11OH), kurus sauc arī par sīveļļām jeb fūzeļiem. Alkoholiskajiem dzērieniem nedrīkst sastāvā būt metilspirts (CH3OH), tā ir indīga viela, kas organismā metabolizējas par for-maldehīdu (gāze ar izteiktu, asu smaku). 30 ml metilspirta ir nāvējoša deva, mazāki dau-dzumi var izraisīt aklumu. Alkoholiskajos dzērienos spirti rodas, rauga sēnēm iedarbojoties uz cukuru.
Alkoholiskos dzērienus pēc etilspirta daudzuma jeb stipruma iedala:
1. Mazalkoholiskajos dzērienos. (1,8-7 etilspirta tilpums,%) Tie ir: alus, sidri.
2. Vidēji stiprie dzērieni (8-18 tilp.,%) Tie ir: dažādi augļu un ogu vīni.
3. Stiprie dzērieni (>18 tilp.%)Tie ir: liķieri, džini, degvīni, balzami, konjaki, viskiji u.c.
Jau pēc pārdesmit minūtēm alkohola lietotājs jūtas priecīgāks, atklātāks, izjūt ātri gaistošo reibumu . Alkoholiskie dzērieni sākumā izraisa eiforiju – labsajūtu, pozitīvas emo-cijas, bet vēlāk – alkohola atkarību. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register