Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:209134
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.01.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Alu laikmets pat īsti nav apzīmējams ar kādu modes posmu, taču neapšaubāmi, tas ir visu apģērbu pirmsākums. Kā zināms, sen sen atpakaļ cilvēki dzīvoja kaili. Kas viņus spieda apģērbties?
Ļoti apšaubāma ir bībeles teorija par to, ka cilvēkam bija kauns no kailuma, jo sevišķi tāpēc, ka tik sen atpakaļ bībele tomēr nebija un cilvēkiem nebija iespējas iepazīties ar Ādama un Ievas grēkiem. Savukārt pretī šaj bībeles teorijai stāv visnotaļ ticama teorija, par to, ka cilvēks meklēja veidu, kā sasildīties. Visiem dzīvniekiem, pie kā pieskaitāms arī cilvēks, ir neapšaubāma vēlme izdzīvot, un kādreiz bija arī tā dabīgā dziņa, kas lika radīt pēcnācējus.
Jādomā, ka laikapstākļi kļuva aukstāki un cilvēki sāka ceļot pa pasauli (kā zināms cilvēks ir radies Āfrikā), tai skaitā arī uz ziemeļiem, kur neapšaubāmi bija aukstāks. Cilvēkam nācās meklēt arvien jaunus veidus kā sasildīties. Nav zināms, tieši kā cilvēks izdomāja, ka zvērādas šim mērķim būs vispiemērotākās, tācu cilvēks savā izvēlē nekļūdījās, jo tās aukstā laikā saglabā ķermeņa temperatūru, taču karstā laikā neļauj aukstmam pieķļūt cilvēka ādai. Cilvēks, kā jau praktiska būtne, protams nenēsāja līdzi kaudzēm ādu, bet centās veidot ādas gabalus, kas nosegtu visvārīgākos orgānus, kā piemēram reproduktīvos orgānus, vēderu un krūtis.
Šeit rodas jautājums, kāpēc cilvēkiem arī sltās zemēs bija nepieciešams apģērbs – svārciņi. Un atkal nebūs taisnība, ja kāds teiks, ka viņiem bija kauns no sava kailuma, cilvēks vienkārši aizsargā sevi, šajā gadījūmā savus reproduktīvos orgānus no saules apdegumiem.
Kāpēc tad viņi apģērbu nevalkāja agrāk? Ja piekrītam teorijai, ka cilvēks ir cēlies no īpašas primātu sugas, tad jāpieņem, ka cilvēka ķermenis kādreiz bijis spalvains un spalvas cilvēku pasargājušas gan no saules un karstuma, gan no aukstuma. Apģērbs cilvēkam vienkārši nebija vajadzīgs.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1144871
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register