Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:950146
 
Evaluation:
Published: 27.01.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Used
Extract

Dažādu instrumentu un iekārtu pielietojums pārtikas analīzē pēdējo 20 gadu laikā ir strauji attīstījies, kas ir uzskatāms par progresu zinātnes jomā, jo, rezultātā, tiek atvieglota pētījumu norises gaita. Kā arī iespējams ātrāk un daudz vienkāršāk veikt pat ļoti sarežģītus pētījums, kas savukārt ne vienmēr un visur ir iespējams, atduroties pie ekonomiskās situācijas konkrētās valstīs.
Izmantojot tehnoloģiskās iekārtas, pārtikas analīzē, tiek ietaupīts laiks, kā arī ir lielāka darba precizitāte. Jaunākās tehnikas dod iespēju iegūt plašākā spektrā ķīmijas un fizikas kopsakarības. Darbā tika izskatītas dažādas, pārtikas analizēšanā, izmantojamās metodes, kā piemērām: optiskās un spektroskopiskās metodes, kas sevī ietver UV/Vis – spektroskopiju, fotometriju, IS spektroskopiju, AAS, liesmas fotometrij, polarimetriu un refraktometriju. Bez iepriekšminētajām metodēm zinātnes rezultātu veiksmīgai iegūšanai un interpretācijai tiek izmantotas hromotogrāfijas metodes, kas labi zināmas kā vielu sadalīšanas metodes (plaknes hromotogrāfija – plānslāna hromotogrāfija, papira hromotogrāfija un kolonnu hromotogrāfija). Hromotogrāfijas metodes tiek iedalītas sīkāk arī pēc fāzu kombinācijas un sadalīšanas veida.
Optiskās un spektroskopiskās metodes balstās uz vienu kopīgu pazīmi – uz vielas mijiedarbību ar enerģiju starojuma formā. Starojums aptver apgabalu no mikroviļņiem līdz pat rentgenstariem, par „gaismu” sauc vienīgi elektromagnētiskā spektra redzamo daļu, kas ir viļņu garums (400 – 800 nm).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register