Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:792198
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.11.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Garšvielas laiku laikos    4
2.  Pamatnosacījumi garšvielu lietošānā    5
3.  Īss apraksts    6
4.  Ķīmisks sastāvs    6
5.  Āudzēšana un uzglabāšana    7
6.  Ārstnieciskā izmantošana    7
7.  Izmantošana    8
8.  Receptes    9
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Extract

Anīss ir viengadīgs augs, kura dzimtene skaitās Libāna. Zināms no paseniem laikiem. Senā Roma pirmā izmantoja anīsa sēklu atveseļošanas mērķiem, kā arī barībā, noberot ar tiem maizes gabalus. Vergi rakstīja, ka anīss atsvaidzina elpošanu , atjaunina organismu. Anīsa augus piesēja pie galvgaļa, lai attīrītu gaisu un atpestītu no šausmu sapņiem.
Anīss kā augs pārrakstās vidēju gadsimtu herbārijos, kur tiek atzīmētas viņa derīgās īpašības no daudzām kaitēm. Tieši tad viņa vērtība bija ļoti dižena. Angļu karalis Eduard I XIV gadsimtā uzstādīja nodokļu nodevu par šīs preces ievedumu.
Anīsa sēklu pērkamā cena bija ļoti augsta. Pa vērtību viņu salīdzināja ar tādām garšvielām, kā fenhelis, koriandrs un ķimene.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register