Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:986386
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.11.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Liķierus iedala divās pamatgrupās - augļu, ogu un aromatizētie. Visus liķierus gatavo par pamatu izmantojot kādu stipro dzērienu: degvīnu, rumu, džinu, viskiju, brendiju.
Liķieri var būt krāsaini, atkarībā no izejvielām, vai arī bezkrāsaini, ja gatavoti no augu mizām vai sēklām, piemēram, Triple sec.
Aromatizēto liķieru gatavošanā ir divi augu un garšvielu izvilkumu iegūšanas veidi. Viens, kad nepieciešamos augus un garšvielas iztur stiprā bāzes dzēriena šķīdumā. Šādā gadījumā izvilkumi ir gatavi gada laikā. Otrs veids- visi nepieciešamie augi un garšvielas atrodas bāzes dzēriena šķīdumā, kura temperatūra nepārtraukti tiek mainīta. Šādi gatavoti liķieri ir piesātinātāki un aromātiskāki.
Liķieru ražošanā izmanto filtrēšanas paņēmienu, kad izejvielas ievieto speciālos konteineros, caur kuriem zem spiediena tiek dzīta bāzes dzēriena šķīduma plūsma.
Liķieri, kas gatavoti no augļiem un ogām, parasti ir saldāki un nav tik stipri kā aromātiskie.
Liķieriem, kurus apzīmē ar vārdu creme, ir augstāks cukura saturs un biezāka konsistence.
Liķieriem, kurus apzīmē ar vārdu brandy, izejvielas izturētas vīnogu spirtā.
Liķierus pasniedz tīrā veidā un jauktajos dzērienos ar vai bez ledus- atkarībā no liķiera veida.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register