Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:440852
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.03.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Mērķa grupas fizioloģiskais apraksts    4
  Badošanās kaitīguma pamatojums    5
  Kas ir anoreksija    6
  Anoreksijas sekas    11
  Psiholoģiskais aspekts un sociālais stāvoklis    14
  Veselības veicināšanas prioritātes    17
  Veselības veicināšanas programma    18
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikumi    23
Extract

Veselība ir dinamisks stāvoklis, ko nosaka cilvēka un vides mijiedarbība. Fiziskā un sociālpsiholoģiskā vide ietekmē cilvēka veselību. Cilvēki var aktīvi iedarboties uz vidi, to pārveidojot un uzlabojot, tajā pašā laikā apgūstot jaunas zināšanas un prasmes. Kopējā veselības veicināšanas kompleksā nozīmīgas ir sabiedrības aktivitātes. Mērķtiecīgas un efektīvas veselību veicinošas darbības priekšnosacījums ir noteikts zināšanu un kompetences līmenis. Tāpēc veselības izglītība ir obligāta veselības veicināšanas sastāvdaļa.
Veselības veicināšana ir process, kas dod iespēju cilvēkiem ietekmēt un uzlabot savu veselību. Cilvēkam veiksmīga veselības veicināšana ir humāna nozīme- cilvēka veselība uzlabojas un viņi var labāk veidot un kontrolēt savu dzīvi. Veselības veicināšana ir arī praktiska, jo tiek ekonomētas finanses, kas būtu jāizlieto gadījumos kad cilvēks saslimst ar nopietnām akūtām vai hroniskām saslimšanām, pamazina invaliditātes pabalstu izmaksas un tiek samazināta mirstība.
Savu veselības projekta tēmu izvēlējos, jo ik gadu miljoniem cilvēku cieš no nopietniem un ilgstošiem ēšanas traucējumiem, visvairāk tās ir jaunas meitenes (89%), vecumā no 12- 18 gadiem. Tas saistīts galvenokārt ar pārspīlētu vēlēšanos iegūt „ideālu” figūru un patvaļīgu dažādu diētas ievērošanu, kas nereti noved pie nopietnas dažādu orgānu sistēmu insuficiences un patoloģijas. Jaunas meitenes ir viegli ievainojamas un līdz ar to, katrs izteiktais aizrādījums, kas tiek adresēts uz viņas izskatu, tiek pieņemts tieši. Anoreksija ir 21.gadsimta topa slimība un pasaulē viena no 150 meitenēm 15 gadu vecumā ar to slimo. Arī Latvijā ik gadu saslimstība ar anoreksiju palielinās, un ja agrāk šī slimība bija retums, tad tagad katru gadu stacionārā nonāk vairāk kā 30 meitenes, kuras anoreksija jau ir pieveikusi un ambulatorā ārstēšana vairs nav efektīva. Un cik vēl tādu meiteņu būs?
Anoreksijas diagnoze ir nopietna, taču cilvēki, un sevišķi jaunieši, pret to izturas nenopietni un neapzinās tās sekas kas sagaida. Mirstības līmenis atkarībā no anoreksijas pakāpes ir 4%- 30%…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register