Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:714309
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.04.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    1
2.  Pirmās olimpiskās spēles    2
3.  Olimpisko spēļu norises vieta    6
4.  Olimpisko spēļu programma    7
5.  Olimpisko spēļu dalībnieki    9
6.  Nobeigums    11
7.  Anotācija    12
8.  Izmantotā literatūra    13
Extract

Dzirdot vārdu Olimpiāde daudzi cilvēki mūsdienās iedomājas mūsdienu olimpiskās spēles. Taču olimpiskās spēles notika jau daudzus gadsimtus pirms sākās modernās olimpiskās spēles. Olimpiskās spēles notika jau pirms mūsu ēras. Antīkās olimpiskās spēles bija par pamatu mūsdienu olimpiskajām spēlēm. Antīkās olimpiskās spēles bija viens no tiem agrāko laiku pasākumiem, kurš aizsāka sporta vēsturi. Nekur citur, kā tikai senajā Grieķijā notika tik grandiozs sporta pasākums. Nepar vienu citu valsti nav saglabājušies tik daudz fakti par to, ka tur senatnē ir nodarbojušies ar sporta spēlēm. Daudzus cilvēkus, kuri interesējas par sportu, vēsturi, vai par sporta vēsturi interesē jautājums par olimpiskajām spēlēm.
Taču senajā Grieķijā šīs olimpiskās spēles nebija tikai sporta spēles un nebija saistītas tikai ar sportu, kā to domā daudzi mūsdienu cilvēki. Pašas olimpiskās spēles bija viens no reliģiskajiem festivāliem, vēlāk slavenākais no tiem, kurš ir veltīts par godu kādam dievam. Cilvēki nodarbojoties ar sportu ziedoja dieviem gan savus spēkus, gan enerģiju. Starp sacensībām notika arī citi reliģiski rituāli. Laika gaitā olimpiskās spēles kļuva par vairāk sportisku pasākumu. Bet to cik lielā mērā olimpiskās spēles ir reliģisks, cik sportisks pasākums var uzzināt dziļāk iedziļinoties šajā jautājumā. Olimpiskās spēles.

Olimpisko spēļu dzimtne ir Senā Grieķija. Senajā Grieķijā reliģiski sarīkojumi par godu Zevam un citām dievībām notika jau vairākus gadsimtus pirms aizsākās olimpiskās spēles. Tie notika jau sākot ar 1370.g.p.m.ē. Grieķijā dažādas spēles notika dažādās vietās, bet par godu Olimpa dievam Zevam, tās notika Svētajā ielejā mazā pilsētiņā Olimpijā. Vēstures arhīvos ir saglabājušās ziņas par Olimpiādi, kas notika 776.g.p.mē. Šīs ziņas ir saglabājušās tāpēc, ka no sākot ar šo gadu olimpisko spēļu uzvarētāju vārdus sāka rakstīt uz akmens plāksnēm, kuras atradās pie stadiona . Tās arī tiek uzskatītas par pirmajām olimpiskajām spēlēm. Taču tajā pašā laikā ir ziņas, kas vēsta par to, ka šīs spēles 776.g.p.m.ē. bija jau pēc kārtas 27.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1112906
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register