Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:410338
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Ne visi indivīdi ir viegli iekļaujami noteiktā speciālās izglītības kategorijā. Tie, kuriem ir divi vai vairāk veidu traucējumi, piemēram, vājdzirdība un garīga atpalicība, uzlūkojami par atsevišķu kategoriju.

Reizēm šādiem audzēkņiem ir grūti noteikt visnoderīgāko palīdzības veidu mācībās. Dažiem skolēniem īpašas mācīšanas pakalpojumi var tikt piedāvāti pavisam citādas izņēmuma kategorijas dēļ: tie ir talantīgie un apdāvinātie bērni. Piedevām IDEA likuma nosacījumiem pastāv arī Valsts likums 100 - 297, Džeikoba K. Dževitsa Apdāvināto un talantīgo skolēnu izglītības akts. Saskaņā ar šo aktu apdāvinātu un talantīgu audzēkni raksturo augstas intelektuālās, radošās, mākslinieciskās, līdera vai specifiska akadēmiskas spējas un vajadzība pēc pakalpojumiem un nodarbībām, kas parasti skolās netiek piedāvātas, bet ir nepieciešamas šo spēju pilnīgai izkopšanai. Atšķirībā no IDEA, Valsts likums 100 – 297 nedod īpašas rīcības pilnvaras. Tomēr vairumam štatu ir likumi, kuri nodrošina skolām īpašu palīdzību.

20. gs. sākumā ievērojamais krievu pedagogs P. Kapterevs asi kritizēja dažu pedagogu pārlieko cenšanos iemiesot dzīvē vienpusīgi harmoniskas attīstības vācisko ideālu, ar harmonizācijas palīdzību izlīdzinot atpalikušās puses, tās vingrinot, bet vienlaicīgi piebremzējot spēcīgi attīstītās puses. Rezultātā īsti attīstīta nav vairs neviena puse.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register