Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:725091
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.05.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Secinājumi
• Neskatoties uz to, ka šobrīd ir pieejami mūsdienīgi, ērti lietojami, progresīvi brūču kopšanas līdzekļi, vēl joprojām hroniski dzīstošu brūču rezultatīva ārstēšana nav viegla. Jāņem vērā, ka pašreizējā sociālekonomiskā un veselības aprūpes sistēmas situācija Latvijā šīs problēmas risināšanu visām iesaistītām pusēm padara vēl grūtāku (L. Logina, J. Strautmanis).
• Aprēķināts, ka hronisku brūču ārstēšana attīstītās valstīs prasa lielus veselības aprūpes budžeta līdzekļus.
• Hroniski dzīstošas brūces dažādiem pacientiem var tikt veiksmīgi izārstētas izmantojot tikai ļoti atšķirīgas metodes. Ir brūces, kurām nepieciešama protektīva attieksme - granulāciju veicinošas ziedes, maigi, mitrumu uzturoši pārsēji, kurus mainīt nepieciešams reti, bet ir brūces, kuras nepieciešams skalot ar ūdeni un regulāri pārsiet un ir arī brūces, kurām līdzēt var tikai agresīva ķirurģiska iejaukšanās.
• Hroniskās brūces ir bieži sastopama pataloģija, kas rada pacientam sāpes, diskomfortu, samazina darbaspējas, un nereti pat noved pie amputācijas. Šādas brūces bieži ir saistītas ar hroniskām slimībām, galvenokārt cukura diabētu un venozo mazspēju, to ārstēšana ir laikietilpīga, un līdz pat 75% gadījumu novēro ilgstošus dzīšanas traucējumus. Eiropā tuvākajās desmitgadēs tiek prognozēts arvien lielāks īpatsvars cilvēku vecumā virs 65 gadiem, kā arī saslimšanu ar dažādām hroniskām slimībām, t.sk. cukura diabētu, pieaugums, kas, savukārt ļauj prognozēt arī būtisku hronisko brūču gadījumu skaita pieaugumu. Minēto iemeslu dēļ ir nepieciešams izstrādāt un pārbaudīt gan pirmsklīniskajā, gan klīniskajā praksē jaunus materiālus un aktīvās vielas efektīvākai hronisko brūču dzīšanas veicināšanai. http://www.lu.lv/

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register