Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:119881
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.11.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ir grūti atrast īstu romantisma pārstāvi. Kādam ir jābūt viņam? Vai tam jābūt īstam romantiķim ar lielu, mīkstu un mīlošu sirdi? Vai tas var būt vienkāršs cilvēks – vienkārš, tāds kā mēs. Savu izvēli mēs apstādinājām uz brīnišķīga 19.gs. autora Aleksandra Sergējeviča Puškina.
Īsi biogrāfiski fakti:
1799. gada 23. maijā (6. jūnijā)- piedzima Maskavā gvardes virsnieka Sergeja Ļvoviča Puškina un Gannibala mazmeitas A.P. ģimenē. Etiopijas kņaza dēlu, kas nonāca Krievijā.
1811.1817.gads-mācījās Cara lauku licejā. Draudzība ar nākamajiem dekabristiem. Pulciņa cīņas piedalīšanās „Arzamas” pret krievu vārda „Amatieriem”.
1814. gads-tiek nopublicēts pirmais dzejolis „Pie drauga dzejdara”. Pēc liceja pabeigšanas ieskaitīts ārvalstu lietu kolēģijā. Saskarsme ar krievu filozofu P.J. Čaradajevu.
1818. gads-Puškins kļūst par pulciņa biedru „Zaļā lampa”( paslepenas sabiedrības literāra filiāle ir „Labdarības savienība”.
1817.-1820.gads-darbs par poēmu „Ruslans un Ļudmila”. Par izplatīšanu politiskos sarakstos antireliģisku dzeju un epigrammām 1820. gads. Puškins bija aizsūtīts ar pavēli Aleksandra pirmā uz Krievijas dienvidiem, kur satikās ar dekabristiem Davidovu, Rajevsku, Pestelu,. Bez liriskiem dzejoļiem, lielu daudzumu Puškins tikmēr rada tā saucamās „Dienvidu poēmas”, „Kaukāza gūsteknis”, „Brāļi laupītāji”, „Čigāni”.
1823. gada 9. maijā-Puškins ķeras pie darba par romānu dzejoļos „Jevgēnijs Oņegins”, kurš tika pabeigts 1831. gada oktobrī.
1823. gads-Puškins tiek parvests uz Odesu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register