Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:231376
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.03.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Neverbālā komunikācija    4
2.  Pirmais iespaids    6
3.  Fiziskās īpašības    8
3.1.  Apģērbu kodi    8
3.2.  Ķermeņa uzbūve    9
3.3.  Sejas pievilcība    11
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Extract

Secinājumi
Pēc apskatītiem literatūras avotiem, var secināt, ka visi trīs fizisko īpašību aspekti vienlīdz nozīmīgi, lai par otru cilvēku izveidotos labs priekštats. Vairāk noteicošā ir tieši situācija, kādā notiek pirmā iespaida veidošanās – darba intervijā, pirmajā randiņā, pirmā tikšanās reizē ar nepazīstamu cilvēku u.c.
Vispirms par cilvēku iespaidu veido tieši apģērbs, jo tas spēj vēstīt otram, vai vispār persona ir centusies piedomāt pie sava izskata. Darba intervijā tieši šis ir svarīgs faktors, jo neviens īsti uzņēmumā negribēs pieņemt darba tādu kandidātu, kurš ir atnācis uz interviju treniņbiksēs, kreklā un sporta kurpēs. Tāpat arī dodoties ar kādu iepazīties, no vīriešu puses ir tomēr piedomāt pie savas apģērbu izvēles, jo tieši sievietēm apģērbs būs tas, kuru viņas ieraudzīs pirmo.
Nozīmīga ir arī ķermeņa uzbūve. Tikai no ķermeņa uzbūves vien, citi var jau savā galvā iztēloties, kāds šis cilvēks ir raksturā un ar ko iespējams nodarbojās. Protams, lielākai daļai gan sieviešu, gan vīriešu lielākas simpātijas izraisīs tādi pretējā dzimuma pārstāvji, kuriem būs šīs “idealizētās” ķermeņa figūras. Sieviešu gadījumā tas būs šaurs viduklis, mazliet platāki gurni, diemžēl nozīme arī ir tam, kāds ir krūšu izmērs, jo vīrieši uz šo zonu mēdz vairāk skatīties. Vīriešu gadījumā tie būs sportiski ķermeņi, vidēji plati pleci, tievāks viduklis un tievākas kājas. Tomēr pēc ārējā izskata nedrīkst uzreiz interpretēt par cilvēka personību, jo bieži vien tas, ko mēs savos prātos iztēlojamies, patiesībā ir pavisam savādāk.
Kā trešais svarīgais faktors ir sejas pievilcība. Dažādās situācijās abi sejas tipu veidi var līdz galam neizspēlēt savu lomu. Ka piemēram, vīriešiem sejas vaibsti, kuri ir vīrišķīgāki un nopietnāki, esot kā uzņēmuma vadītājam vai esot citās nozīmīgi svarīgos amatos, var būt pluss, jo citi var nodomāt, ka konkrētā persona ir ļoti nopietna, uzticama, saprot, ko dara un nekad nerīkosies bezatbildīgi. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register