Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:911958
 
Evaluation:
Published: 05.01.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Darba aizsardzības prasību neievērošanu bieži pamato ar uzskatu, ka visu nosacījumu ievērošana darba vidē prasa lielus līdzekļus. Reizēm, lai nodrošinātu darba vidi, kur nav kaitīgo faktoru, tiešām jāiegādājas jaunas tehnoloģijas un jāmaina novecojusī tehnika, kas var prasīt ievērojamus līdzekļus, tomēr nereti, lai sakārtotu darba vidi un novērstu kaitīgo faktoru ietekmi uz strādājošiem, nepieciešama tikai vēlme un ieinteresētība to darīt. Kāds darba aizsardzības speciālists stāstīja, ka viņa uzņēmumā regulāri seko tam, kā darbinieki ievēro darba aizsardzības prasības un instrukcijas, katru dienu to atzīmējot. Darbinieki, redzot vadības attieksmi, arī paši ievēro viņiem izvirzītās prasības veselības aizsardzībai darbā. Bet svarīgākais, kā ir atzinuši darba aizsardzības speciālisti, ir vadības atbalsts darba aizsardzības prasību nodrošināšanai uzņēmumā un piemērs šo prasību ievērošanā.
Darba aizsardzības likums paredz, ka cilvēks nedrīkst tikt pakļauts kaitīgiem darba apstākļiem, kas ietekmē viņa veselību. Un visas darba aizsardzības sistēmas mērķis ir panākt, lai nebūtu gadījumu, ka cilvēks saslimst to apstākļu dēļ, kas viņam ir darbā.
Noteiktā arodslimību izmeklēšanas un uzskaites kārtība domāta, lai, diagnosticējot arodslimības, būtu skaidri noteikta gan kārtība, kā tiek noteikta arodslimība, gan iesaistīto institūciju funkcijas. Mēs vēlamies, lai saslimstību būtu mazāk, lai darba vietas būtu drošākas un veselībai nekaitīgākas, bet jāteic, ka darba aizsardzības kompetentie speciālisti, kuri labi pārzina darba vidi Latvijā, atzīst, ka joprojām ir darba vietas, kur apstākļi ir slikti, un šajās darba vietās pastāvošo kaitīgo faktoru ietekmes sekas uz strādājošo veselību arvien vēl būs jūtamas un nozīmīgas nākotnē. (http://www.kvestnesis.lv/ Inta Laganovska- Dīriņa)

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register