Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:569849
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Aromterapijas būtība    7
1.1.  Aromterapijas iedarbība    10
2.  Ēteriskās eļļas    12
2.1.  Ēterisko eļļu sastāvs    13
2.2.  Terpēni    13
3.  Ēterisko eļļu iegūšana    20
4.  Apelsīnu ēteriskās eļļas īpašības    23
  Secinājumi    24
  Izmantotie informācijas avoti    25
Extract

Aromāts – tā ir nopietna lieta. Aromāts rada labo garastāvokli, tāpat ir spējīgs to sabojāt. Tas rada dzīvesprieku vai izsauc briesmīgas galvas sāpes, kas ir organisma reakcijas, pasakot priekšā, kas individuālajam organismam ir vēlams un kas nē.
Kā zināms, prāts, emocijas un fiziskais ķermenis ir savā starpā saistīti. Audus, asinsvadus, sirdi, plaušas un zarnu traktu regulē autonoma nervu sistēma, kuru savukārt ietekmē cilvēka psihiskais stāvoklis. Ilgstošs stress vai depresija var izraisīt dažādus fizioloģiskus traucējumus, piemēram, uzbudinājums - pārmērīgu žults izdalīšanos, kas savukārt var būt par iemeslu kuņģa čūlai.
Mūsdienu aromterapija ir profilaktisks, ārstniecisks, pilnīgi dabisks līdzeklis, kas ļauj uzturēt labu cilvēka psiho - emocionālo un fizisko formu. Tā labvēlīgi iedarbojas uz CNS, tāpēc aromterapijai ir ļoti būtiska nozīme mūsdienu stresa un dažādu pārdzīvojumu pilnajā dzīvē.
Aromterapijas procedūrās nevar iztikt bez ēteriskajām eļļām. Tās ir smaržīgas, gaisīgas vielas, kuras iegūst no augu saknēm, lapām, ziediem, sēklām un augļiem. Lielās pilsētās, kur daudz putekļu, augi zied, nezaudējot mitrumu un aromātu. Tas ir tāpēc, ka ēteriskās eļļas “ieskauj” augus, veidojot barjeru, aizsargājot augu no izžūšanas un baktērijām.
Zinātnieki secināja, ka vienkārši izsakoties, eļļas uzkrājas speciālos rezervuāros augu lapās, mizā, ziedos, saknēs, sēklās. Vienkāršs piemērs apliecina eļļu koncentrāciju citrusu augļu mizās. Miziņu izspiežot virs degošas sveces, šķidrums, kas izdalās, uzliesmos. Ēteriskās eļļas aromāts ne vienmēr ir tāds pats kā auga ziedu aromāts. Piemēram, jasmīna eļļas aromāts ir līdzīgs siena smaržai, bet smaržīgās vijolītes aromāts, ir līdzīgs gurķu smaržai.
ASV veiktie pētījumi ir pierādījuši, ka ēteriskās eļļas, kuras pamatā pielieto tikai aromterapijā, spēj ne tikai uzlabot garastāvokli, bet arī dziedēt infekciju slimības. Vašingtonas Universitātes Mikrobioloģijas departamenta profesors Tomass Rilejs pēc šī pētījuma publicēja rakstu, kurā bija teikts, ka ēteriskās eļļas spēj nogalināt dažādas baktērijas, kā piemēru minot tējas koka eļļu, kas nogalina daudzas baktērijas, kuras sastopamas infekcijas slimībās, ieskaitot dažādus stafilokokus un streptokokus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register