Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:249371
 
Evaluation:
Published: 29.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Meksiku var iedalīt divos lielos reģionos, vidusreģions, kuru lielākoties klāj tuksnesis un piekrastes reģioni, kas ir katrā okeāna pusē. Tuksnešaino rajonu iedzīvotāji gatavo ēdienus no kaktusa, kura nosaukums ir „Nopal”. Okeāna piekrastē vairāk lieto garneles, zivis, bruņurupučus. 
Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdieni ir asi un ar pārmērīgu garšaugu daudzumu. Taču galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir atrast katrā produktā tā „garšas rozīni” un sasniegt harmoniju dažādu garšu nianšu apvienojumā. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Turklāt, ne visiem ēdieniem pievieno čilī piparu, kas jau kļuvis par meksikāņu virtuves simbolu.
Ja jau runājam par čili pipariem, tad kulinārijā izmanto aptuveni 70 aso piparu šķirnes piemēram, saldo mulatos, tumšo pasilja, zaļo halapenjo. Par visasāko pasaulē var uzskatīto habanero čili. Interesnti, ka čili ir arī sava skala, kas ir mērāma no 1 līdz pat 100 000 ballēm, ko 1902. gadā izstrādāja Vilbers Skovills. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register