Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:632392
 
Evaluation:
Published: 26.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  HANSABANKAS APRAKSTS    4
1.1.  Klienti    6
1.2.  Peļņas rādītāji    7
2.  PIEDĀVĀTIE PAKALPOJUMI PRIVĀTPERSONĀM    9
2.1.  Kredīti    9
2.2.  Uzkrājumi nākotnei    10
2.3.  Rēķinu apmaksa    11
2.4.  Norēķinu kartes    11
2.5.  Līzings un nomaksa    12
3.  PIEDĀVĀTIE PAKALPOJUMI UZŅĒMUMIEM    13
3.1.  Kredīti    13
3.2.  Apgrozāmo līdzekļu finansēšana    13
3.3.  Līzings    14
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Extract

Tikai pirms 15 gadiem mūsu valsts piedzīvoja lielas izmaiņas un banku sektors sāka veidoties no jauna. Ja iepriekš Latvijā bija tikai viena banka, tad pēc PSRS sabrukšanas situācija strauji mainījās.
Banku sektors ir viens no visattīstītākajiem tautsaimniecības sektoriem. Kopš 1993. gada bankas ir ieguldījušas lielu darbu, lai sniegtu brīvā tirgus situācijai un pasaules līmenim atbilstošus banku pakalpojumus. Būtībā banku veidošana tika sākta no nekā. Banku pakalpojumi un, kas varbūt ir vissvarīgāk, banku darbības riski sociālisma un tirgus saimniecības apstākļos ievērojami atšķiras, turklāt vairāk nekā citās nozarēs.
Banku sektors ir pievilcīgs ārvalstu investoriem. Galvenokārt stratēģisko investoru interese veicina banku straujo attīstību, un tās piedāvā arvien kvalitatīvākus un mūsdienīgākus pakalpojumus.
Banku darbības specifika ir lielais risks, kas tām jāuzņemas, un īsajā darbības laikā Latvijas bankām nācies pārvarēt krīzes situācijas. Tas ļāva uzkrāt lielu pieredzi. Banku vērtīgākā pieredze diemžēl gūstama krīzes situācijās.
Referāta tēma ir “A/S „ Hansabanka” raksturojums un pakalpojumu analīze”, tieši šo banku izvēlējos, tāpēc, ka pats esmu šīs bankas klients.
Referāta apjoms 16 lapas, tai skaitā 2 attēli un 1 tabula. Rakstot šo darbu visvairāk informāciju varēja iegūt tieši no A/S „Hansabanka” informatīvajiem bukletiem un gada pārskatiem, kā arī liels publikāciju skaits ir Latvijas preses izdevumos. Darba izstrādāšanai tika izmantoti 13 literatūras avoti.
Darbs sastāv no trīs nodaļām.
Pirmajā ir veikts „Hansabanka” apraksts, klientu skaita dinamikas apskats un bankas peļņas un ienākumu dinamikas apskats.
Otrajā nodaļā apskatīti A/S „Hansabanka” piedāvāto pakalpojumu klāsts privātpersonām.
Trešajā nodaļā apskatīti A/S „Hansabanka” piedāvāto pakalpojumu klāsts uzņēmējiem.


1. HANSABANKAS APRAKSTS
A/S "Hansabanka" - viena no vadošajām Latvijas komercbankām, ir dibināta 1992. gada 8. maijā kā Vācijas - Latvijas Banka. 1996. gada jūnijā Vācijas - Latvijas Banka kļuva par Hansabank grupas uzņēmumu un tās nosaukums tiek nomainīts uz Hansabank-Latvija. Bankas akcionāru maiņa bija pirmais solis starptautiskas bankas izveidošanas virzienā.
Viens no bankas attīstības nozīmīgākajiem posmiem bija Zviedrijas bankas "Swedbank" iesaistīšanās Hansabank Grupā. 1998. gadā "Swedbank", iegādājoties 48,98% akciju kapitāla, kļuva par Hansabank Grupas stratēģisko investoru, tādējādi paplašinot bankas attīstības perspektīvas. Pašlaik Swedbank pieder 99,16 % Hansabank Grupas akciju. Savukārt, otrs svarīgākais notikums 1998. gadā bija veiksmīgi īstenotais Hansabank-Latvija un Latvijas Zemes bankas apvienošanās process, kas bankai deva iespēju kļūt par universālu banku ar plašu pakalpojumu klāstu un filiāļu tīklu visā Latvijā.
1999. gada jūnijā bankai tika mainīts nosaukums no Hansabank-Latvija uz Hansabanka. Banka ar savu jauno identitāti un tēlu uzskatāmi parādīja savu vēlmi un gatavību kļūt atvērtiem visiem Latvijas iedzīvotājiem. 1999. gadā Hansabanka bija viena no visdinamiskāk augošajām bankām Latvijā un bankas vissvarīgākais sasniegums bija bankas klientu - privātpersonu - skaita pieaugums un klientu noguldījumu straujais pieaugums, kas apliecināja klientu uzticību bankai.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register