Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:508327
 
Evaluation:
Published: 15.05.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

3. Vērtējumā izmantotās metodes un pieņēmumi
Lai aprēķinātu AS “Olainfarm” vērtību, šajā vērtējuma ziņojumā ir izmantotas divas pieejas – ieņēmumu un tirgus. Zem ieņēmumu pieejas ir nākotnes peļņas diskontēšanas metode. Šī metode ir izmantota, jo AS “Olainfarm” ir ienesīgs uzņēmums ar peļņu vairāk nekā 12 milj. EUR apmērā pēdējo trīs gadu laikā, un ieņēmumu pieejas izmantošana ir obligāta, kad tiek novērtēts ienesīgs uzņēmums. Tika izvēlēta tieši diskontēšana, nevis kapitalizācija, jo turpmākā koncerna saimnieciskā darbība nevar tikt uzskatīta par prognozējamu, jo koncerna darbība ir cieši saistīta ar NVS sektoru, ar kuru pašlaik nekas nav skaidri paredzams, līdz ar ko nevar pārliecināti teikt, ka koncernam “Olainfarm” būs normāli pieauguma tempi. Zem tirgus pieejas ir uzņēmuma-analoga metode, izmantots multiplikators – cena/peļņa, jo apgrozījums ir vairāk raksturīgs uzņēmumiem ar zaudējumiem un pakalpojumu sfērai (nav tik saistīts ar AS “Olainfarm”), un koncerns neizmaksā visu peļņu dividendēs, līdz ar ko peļņa sniedz objektīvāku raksturojumu.
Vērtējuma ziņojumā tika izmantota AS “Olainfarm” bilances vērtības, lai prognozētu nākamo periodu apgrozījumu un peļņu, un uzņēmumu-analogu akcijas tirgus vērtība, lai noteiktu visu akciju kapitalizāciju.
Nākotnes peļņas diskontēšanas apraksts. Diskontēšanas objekts ir nākotnes neto peļņa. Prognozes perioda garums ir trīs gadi – 2016.-2018.gads, jo tieši šajā periodā koncerns izvērtēs savu darbību NVS sektorā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register