Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:861888
 
Evaluation:
Published: 12.01.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

3. Secinājumi
Pārbaudāmajai Ņinai, pēc slodzes konstatēta ievērojama pulsa frekvences palielināšanās un sistoliskā spiediena palielināšanās (1.un 2.tests). Slodzes laikā ir nedaudz palielinājies diastoliskais spiediens (2.un 3.testā). Atjaunošanās perioda laikā SAS ir samazinājies par 100%, arī distoliskais samazinās. Pēc slodzes periodā notiek vāja atjaunošanās, AS rezultāti vidēji atjaunojas 3min līdz 5min, SF pilnībā neatjaunojas, kas liecina par asinsrites vāju reakciju uz slodzi.
Pirmajā testā, kurā tika veiktas spēka (anaerobās) slodzes asinsrites reakcija ir normotoniska, jo SF slodzes iespaidā palielinājās par 50%, SAS palielinājās par 6%, DAS samazinājās par 2%, PS palielinājās par 25% no miera stāvokļa.

Otrā testa jeb aerobo slodzes tests parāda, ka Ņinai ir hipertoniskais asinsrites sistēmas reakcijas tips. Tam raksturīgs sirdsdarbības frekvences pieaugums par 150-200% (Ņinai max 208%). Pulsa spiediena izmaiņas arī ir lielas, tās palielinās par 112%, diastoliskais palielinās slodzē līdz 90-100%, kas raksturīgs hipertoniskajam asinsrites sistēmas reakcijas tipam.
Trešajā testā, kurā tika veiktas ātruma (anaerobās) slodzes SF palielinās par 33%, SAS palielinās par 13%, DAS palielinās par 3%, savukārt PS palielinājās par 37%, kas atbilstu normotoniskai asinsrites reakcijai, ja neskaita DAS rādījumu. DAS palielināšanās par 3% norāda, ka perifērā asinsvadu pretestība nevis samazinās, ka būtu normā, bet gan palielinās, citiem vārdiem sakot, perifērie asinsvadi sašaurinās. Tas sirds muskulim liek vairāk strādāt, pārvarēt pretestību, kas ir nelietderīgs, neekonomisks darbs.…

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1363796
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register