Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:844312
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.06.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Noslēguma konferencē, kura tika rīkota 1975. gada novembrī ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas ekonomiskās komisijas (ANO/EEK) atbalstu, tika iesniegta 1975. gada Autoceļu Starptautisko pārvadājumu konvencija (turpmāk tekstā ASP konvencija), kura stājās spēkā 1978. gadā. Kopš šī laika tā paliek viena no iedarbīgākajām starptautiskajām transporta konvencijām un faktiski vienīga universālā tranzīta sistēma. Galvenās 1975. gada ASP Konvencijas idejas un principi lika pamatus daudzām citām tranzīta sistēmām, un tādā veidā tieši vai netieši 1975. gada ASP Konvencija veicināja starptautisko transporta pārvadājumu vienkāršošanu kopumā, it sevišķi attiecībā uz automašīnu pārvadājumiem, ne tikai Eiropā un Vidējos Austrumos, bet arī tādos reģionos, kā Āfrika un Latīņamerika.
Ikviens, kas ceļoja pa Eiropas ceļiem, zina, kas ir TIR tabula, kura piestiprināta pie tūkstošiem kravas automašīnu un piekabju. Zilā tabula ar baltu ierakstu “TIR” ir savdabīga caurlaide, kas vienkāršo un paātrina starptautisko kravu pārvadāšanu.
1995. gadā 1975. gada ASP Konvencija nosvinēja savu 20-gadu jubileju. Šis notikums ļāva vēl reiz atzīmēt priekšrocības, kuras piedāvā ASP sistēma saviem dalībniekiem, un izdarīt dažas nākotnes prognozes.


Izveidošanas vēsture


Darbs pie ASP Muitas tranzīta sistēmas izveidošanas sākās ar Eiropas ekonomiskās komisijas atbalstu drīz pēc Otrā Pasaules kara beigām. Pirmo ASP vienošanos parakstīja vairākas Eiropas valstis 1949. gadā. Šīs vienošanās sekmes nosacīja ASP Konvencijas pieņemšanu ar Eiropas ekonomiskās komisijas Transporta komiteju 1959. gadā. Jau 1960. gadā Konvencija stājās spēkā. Pirmā ASP Konvencija tika pabeigta 1975. gadā, ievērojot Sistēmas izmantošanas gaitā uzkrāto pieredzi, tehniskos jaunievedumus, muitas un transporta noteikumu izmaiņas. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register