Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:722926
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.01.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads   
2.  Ikgadējais apmaksātais atvaļinājums   
3.  Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanas kārtība   
4.  Papildatvaļinājums   
5.  Atvaļinājums bez darba samaksas saglabāšanas   
6.  Grūtniecības un dzemdību atvaļinājums   
7.  Atvaļinājums bērna tēvam, adoptētājiem vai citai personai   
8.  Bērna kopšanas atvaļinājums   
9.  Mācību atvaļinājums   
10.  Secinājumi   
Extract

Arvien vairāk palielinās nozīme tam, cik veiksmīgi uzņēmums ir spējīgs sameklēt un noalgot pareizos speciālistus un noturēt, kā arī nodrošināt tiem profesionālās izaugsmes un personības attīstības iespējas.
Visbūtiskākais ir tas, ka darbinieka motivācija arvien vairāk ietekmē darba tirgu. Dinamiskais darba tirgus savukārt, prasa arī no speciālistiem spēju reaģēt, mainīties un pilnveidoties. Darbiniekiem ir visu laiku jāpaaugstina savu kvalifikāciju un reizēm pat jāpārkvalificējas. Karjeras attīstība ir paša cilvēka kā speciālista, kā personības attīstība un gatavība pārkārtoties atbilstoši mainīgajai biznesa videi. Runa iet par cilvēka spēju pašam veidot savu karjeru un plānot savas karjeras izmaiņas un pārveidi.
Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas. Personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piešķir vienu mēnesi ilgu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.
Darbiniekam un darba devējam vienojoties, ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu kārtējā gadā var piešķirt pa daļām, taču viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām.
Izņēmuma gadījumos, kad ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršana darbiniekam pilnā apmērā kārtējā gadā var nelabvēlīgi ietekmēt parasto darba gaitu uzņēmumā, ar darbinieka rakstveida piekrišanu pieļaujams pārcelt atvaļinājuma daļu uz nākamo gadu. Šādā gadījumā atvaļinājuma daļa kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām. Pārcelto atvaļinājuma daļu pēc iespējas pievieno nākamā gada atvaļinājumam. Atvaļinājuma daļu var pārcelt tikai uz vienu gadu.
Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis.
Ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir katru gadu noteiktā laikā saskaņā ar darbinieka un darba devēja vienošanos vai atvaļinājuma grafiku, ko sastāda darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem. Ar atvaļinājumu grafiku un tā grozījumiem iepazīstināmi visi darbinieki, un tam jābūt pieejamam ikvienam darbiniekam.
Darba devējam ir pienākumi, piešķirot ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, pēc iespējas ņemot vērā darbinieka vēlmes.
Darbinieks var prasīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu par pirmo darba gadu, ja viņš pie darba devēja ir nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā sešus mēnešus. Darba devējam ir pienākums šādu atvaļinājumu piešķirt pilnā apmērā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1186054
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register