Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:324837
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.07.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Personības pamati tiek likti ģimenē, tāpēc psiholoģiskais aspekts ģimenes pedagoģijā ir sevišķi nozīmīgs. Ģimenes, protams, ir ļoti atšķirīgas. Sastopamies ar lielām ģimenēm, kurās ir gan kupls bērnu pulciņš, gan vecāki, gan var būt arī vecmāmiņas un vectētiņi, tāpat ir sastopamas arī pavisam jaunas ģimenes, kurās tikko ir ienācis trešais loceklis- abu jaunlaulāto pirmais mazulis. Ir arī nepilnas ģimenes, kurās visbiežāk pietrūkst tēva stingrās un vienlaikus gādīgās un drošās rokas. Kurā no šīm ģimenēm izaugs vislabākie un viskrietnākie bērni?
Katrs mazulīts ir mīļš un jauks. Paiet gadi. Lielākā daļa no viņiem kļūst par savu vecāku prieku un lepnumu, tuvāko draugu. Bet otra daļa? Kur gan rodas grūti audzināmie, savtīgie egoisti, pat huligāni, likumpārkāpēji, zagļi un izvarotāji? Nekur citur kā šajās pašās ģimenēs.
Viens no svarīgiem faktoriem, kas ietekmē jaunās paaudzes attīstību, ir sociālā vide. Tomēr sociālajai videi individualizēta rakstura, kas atbilstu katra bērna īpatnībām, tāpēc tā viena pati nevar dot pietiekami daudz indivīda izaugsmei. Labai ģimenei daudzos gadījumos ir izšķirīga nozīme bērna attīstībā, jo tā, audzinot bērnus, vienlaikus gādā par to, lai daudzo sociālās vides pozitīvo faktoru ietekme uz viņiem būtu savlaicīga un efektīva, bet negatīvo faktoru ietekme - vājināta vai koriģēta.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register