Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:221335
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Meklējot materiālus šim referātam, kādā avīzē pamanīju virsrakstu “Nepilngadīgie – mūsu nākotne bez nākotnes”. Tie ir vārdi, kas liek aizdomāties… Bērni ir mūsu nākotne, bet stāvoklis Latvijā ir šausmīgs – ielu bērni, bērni šķirtajās ģimenēs, skolu neapmeklējošie bērni, bērni, kuri zog, pamestie bērni, bērni bērnu namos, narkomānija, vardarbība… Neuzdrīkstēšos apgalvot, ka tas ir tikai audzināšanas problēmu dēļ, bet uzskatu, ka tā ļaunuma sakne tomēr meklējama audzināšanā.
Bērns ir visneaizsargātākā būtne mūsdienās. Jau pirmajos attīstības mēnešos viņš jūt, vai tiek gaidīts. Atcerēsimies, ka latvju dainās par bērna gaidīšanu un audzināšanu atspoguļojas gaišums un labestība. Bet mūsu sabiedrībā – 20.gs. beigās – bērns ir pirmais, kas tiek pagrūsts malā…. Diemžēl daudzi vecāki nedomā par to, ka, lai bērns varētu pilnīgi un harmoniski attīstīties kā personība, viņam jāaug ģimenes vidē, laimes, mīlestības un izpratnes atmosfērā.
Pētot materiālus par šīm problēmām, man bija iespēja iepazīties arī ar statistikas datiem par šķirtajām ģimenēm, skolu neapmeklējošiem bērniem – un statistikas dati nebūt nebija iepriecinoši.
Nekas cits neatliek, kā vien piekrist šim virsrakstam, jo, lai kaut ko mainītu, nepietiek tikai ar dažu cilvēku patiesu vēlēšanos kaut ko uzlabot… Diemžēl ne.
Iespējams, kāds jautās, kur tad ir problēma, ja bērns dzīvo ģimenē ar vienu vecāku? Viņam teorētiski ir abi vecāki, viņam ir vieta, kur dzīvot, viņš tikpat kā neatšķiras no bērna, kas aug pilnā ģimenē. Bet problēma ir, un diemžēl ne viena vien.
Šķirto ģimeņu skaits Latvijā ir ļoti liels – 60 %. Mūsu valstī rūpes par bērniem lielākoties ir mātes ziņā. Šķirto ģimeņu bērnus Latvijas likumi neaizstāv. Lielākā daļa tēvu ne ar savu klātbūtni, ne ar materiālu atbalstu nepalīdz ģimenēm, no kurām aizgājuši. Bet bērnam taču ir tiesības uz abu vecāku mīlestību. Vēl vairāk – bērnam ir nepieciešama abu vecāku mīlestība un atbalsts, uzsākot dzīvi un veidojot attiecības ar citiem sabiedrības locekļiem.
Bērnu pēc vecāku šķiršanās sagaida pārmaiņas. Paiet zināms laiks, kamēr bērns pielāgojas pārmaiņām. Šajā laikā bērnam ir svarīgi apzināties, ka viņa dzīve nesabrūk, bet turpinās, tikai mazliet savādāk. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1206383
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register