Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:518863
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Austrālijas vēsture. Līdz 1600. gadam Austrāliju pazina tās pirmatnējie iedzīvotāji ,tie bija aborigēni.Valda uzskats, ka aborigēni ir cēlušies no Dienvidaustrumiem Āzijā. Pasaules vēsturē Austrāliju atklāja 1606. gadā, kad Keipjorkas pussalas krastā piestāja holandiešu ceļotājs Šī holandieša vārds ir Vilems Janczons.Viņš pats nenojauta, ka ir atklājis kontinentu. Jansons domāja ka ir atklājis kādu salu. Pirmo reiz kontinentu apbrauca 17. gadsimtā holandietis Abels Tasmans. Jūras braucējs atklāja salu kura tagad sauc par Tasmaniju. Viņš domāja ka šī sala ir Dienvidamerikas sastāvdaļa.Tasmanu neinteresēja šī sala, jo tā bija tuksnešaina. Tikai 18. gadsimta beigās par kontinentu sāka interesēties angļu jūrasbraucējs Džeimss Kuks. Viņš kontinentu pasludināja par Lielbritānijas īpašumu.
Dzīvnieki. Austrālijā ir vairāk kā 300,000 dažādu dzīvnieku sugu,no kurām tikai 100,000 ir aprakstītas.Ir 280 zīdītāju sugu,700 putnu sugu,680 reptiļu sugu,150 varžu sugu un gandrīz 200 zivju sugu.No putnu saimes pazīstami ir 73 %,no reptiļu sugas pazīstami ir 90 %,kā arī 94 % no varžu sugas. Austrālijas dzīvnieku pasaule ir galvenokārt saglabājusies no laika, kad kontinents atdalījās no Gondvanas daļas(uzskata ka tas bija pirmais kontinents kurš atdalījās no Gondvanas kontinenta.
Raksturīgākie Austrālijas zīdītāji ir somaiņi .Ļoti populārs ir ķengurs,kuru ir ap 50 sugām. Lidvāveres,koalas un possumi ir zīdītaji kas dzīvo kokos un arī ir ļoti pazīstami Austrālijā. Viņi barojas tikai ar lapām.Plaši pazīstams ir vombats, somainā žurka un somainā pele.Ir zīdītāji kas atrodas tikai noteiktās Austrālijas daļās tādi piemēram tīģerkaķis un Tasmānijas velns kas ir sastopami tikai Tasmānijā.
Kontinenta reptiļus galvenokārt sastāda:
1)2 krokodilu sugas-vieni ir mazāki kuri dzīvo Austrālijas vidienes saldūdeņos,otri lielāki, ir atrodami sāļajos ūdeņos .Tie ir apēduši arī cilvēkus.Šie krokodīli var izaugt līdz pat 6m.2)Vairākas ķirzaku sugas ieskaitot geko un milzīgās gonnas.3) Vairāk nekā 100 indīgo čūsku sugas.Bīstamākās ir nāves odze,gludenā čūska,brūnā čūska un tīģerčūska.


Krokodili. Krokodīli Austrālijā dzīvo tikai siltajos ziemeļos, piemēram Kvīnslendā. Pašas lielākās un bīstamākās sugas ir tas kas dzīvo jūras ūdenī. Pārsvarā tie dzīvo upēs, kas piepildās ar jūras ūdeni paisuma laikā. Sāļūdens krokodīli izpeld okeānā jaunu upju meklējumos, lai paplašinātu dzīvošanas areālu. Tāpēc, ja jums “laimēsies” jūs varat satikt krokodīlu sauļojoties pludmalē.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1218898
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register