Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:404763
 
Evaluation:
Published: 18.05.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Pasaulē pastāv daudz reliģiju, bet kā man šķiet, Islams ir visinteresantākā un visnoslēpujmiskā reliģija. Kāpēc es tā domāju? Kāpēc es izvēlējos tieši šo tematu? Varbūt tas ir tāpēc, ka man ir saknes un manī tek neliels daudzums arābu asinis. Varbūt tāpēc, ka es gribētu vairāk uzzināt par arābu vēsturi un kultūru. Kad es izvelēju tematu savam referātam, es klausīju savu sirdi!

Mana referāta temats ir Austrumu arābu politiskā doma. Un kad es meklēju kaut ko tieši par politisko domu, tad es sapratu vienu ļoti interesantu lietu, ka arābu politiskā doma ir Korāna ietvaros... Bet varbūt es kļūdos....

Kāpēc arābiem ir tik svarīga Svētā Grāmata? Kas ir iekļauts Korānā un vispār ko grib mums pateikt šī, es atkarstošos, interesanta reliģija, kura satur sevī tik daudz noslēpumus un mistiku?
Lai to visu uzzinātu, man jāanalizē Korānu ka tādu un protams Islamu.

Bet, pirms mana referāta galvenās daļas, es gribētu analizēt vienu, kā man šķiet, interesantu interviju, uz kuru es uzduros internētā, kad meklēju kaut kādu man interesējošo informāciju.

Aidins Alizadehs dzimis Azerbaidžanā, Baku pilsētā 1963. gadā. Šobrīd viņš pētā Islama filozofisko pusi un nodarbojas ar šīs un citu reliģiski, filozofisko sistēmu salīdzinošo analīzi.
Uz jautājumu kas ir Islāms, viņš atbildēja: „ Korānā un Sunnā vārds ‘Islāms’ tiek pieminēts pakļaušanās nozīmē Dievam. Šīs vārds norāda arī uz sirds mieru. Šinī kontekstā raugoties Islāma ticība ir sākotnējā civilizācijas reliģija, kuru sludināja visi pravieši, sākot jau ar pirmo cilvēku Ādamu. Vārds ‘musulmanis’ apzīmē Islāma ticīgo un tiek izmantots norādot uz cilvēku, kurš pilnīgi pakļāvies Dieva gribai.”
Mēs visi labi zinām, ka musulmaņiem ir daudz aizliegumu. Bet kāda ir šo aizliegumu nozīme? Un A. Alizadehs par to pastāstīja: „ Reliģiskie aizliegumi Islāmā pārsvarā gadījumu ir tieši tādi paši kā viņam radniecīgajā Jūdaismā un Kristietībā. Tie ir aizliegumi uz zagšanu, laulības pārkāpšanu, nogalināšanu u.c. Ir arī jauni aizliegumi, kuri raksturīgi tikai Islāmam un kurus Dievs mums devis ar Muhammada starpniecību. Piemēram, pilnīgs aizliegums uz jebkādu alkoholisko dzērienu un abdulināšanās līdzekļu lietošanu. Dabīgi, ka katrs aizliegums ir saistīts ar visai racionālu pamatojumu. Piemēram, laulības pārkāpšana iedragā cilvēka morāli, bet nogalināšana ir pretrunā ar reliģijas un cilvēcisko attiecību būtību. Par alkohola un narkotiku postošo iedarbību uz doto brīdi ir savākti ļoti daudz šokējošu faktu, tāpēc arī šo aizliegumu var racionāli izskaidrot un saprast. Par pārējiem aizliegumiem ir daudz grūtāk kaut ko konkrētu pateikt, tos racionāli pamatojot. Mēs varam tikai daļēji nojaust šo aizliegumu izcelsmi un nozīmi. Jebkurā gadījumā, pat ja aizliegumiem nav racionāla izskaidrojuma, ticīgiem musulmaņiem ir obligāts pienākums bez ierunām sekot visiem reliģiskajiem aizliegumiem, kuri pieminēti Korānā un Sunnā. Visi šie aizliegumi nes svētību cilvēkam, kurš viņiem seko, pat ja viņš tos līdz galam neizprot.” …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register