Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:151040
 
Evaluation:
Published: 17.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Pieteikuma vēstule    4
  Projekta apraksts    5
  Projekta nosaukums    5
  Īss Projekta Raksturojums    5
  Projekta ilgts spēja    5
  Projekta mērķis    5
  Gaidāmie rezultāti    6
  Darbību kalendārais grafiks    8
  Budžets    9
  Budžeta kalendārais plans    12
Extract

Jaunolaines pilsētas bibliotēka ir dibināta 1965. gadā 10.decembrī. Lasītājiem pirmoreiz durvis vēra 1966.gada 16.maija, tās nosaukums tad - Jaunolaines pilsētciemata bibliotēka. Savas pastāvēšanas 38 gados tai vairākkārt nācies mainīt gan atrašanās vietu, gan nosaukumu, gan arī struktūru. Bibliotēkas darbu organizē un vada Anastasija Kargapoļceva. 2003. gadā Jaunolaines bibliotēkas grāmatu fonds (kopa ar bērnu literatūras nodaļu), pārsniedza 47 150 eksemplārus. Bibliotēkā ir pieejami preses izdevumi un literatūra ne tikai latviešu un krievu, bet arī angļu un vācu valodās. Tāpat bibliotēkā ikvienam ir iespēja apskatīt pilsētas domes informatīvos materiālus un iepazīties ar dažādu jomu izglītojošo literatūru un preses izdevumiem. Bibliotēkā, grāmatu un lasīšanas popularizēšanai, katru mēnesi sagatavo dažādas tematiskās izstādes, kuras tiek veltītas ievērojamu cilvēku dzīves vai darba nozīmīgām jubilejām, kā arī svarīgiem notikumiem valsts un pilsētas dzīvē. Vairākas reizes gadā iedzīvotāji tika aicināti uz tematiskiem pasākumiem – literārām pēcpusdienām, bibliotekārajām stundām, pārrunām pie iespieddarbu izstādēm un citiem literāriem pasākumiem.
Cien. Andris Aukmanis, Olaines pagasta bibliotēka, vecāka pagasta bibliotēka Olaines pagastā, lūdz Jums investīciju 33801,02$ apmērā bibliotēku kolekcijas digitālizēšanai.
Sorosa fonds – Latvija (SFL) ir atbalstījis Rīgas Juridiskās augstskolas un Valodu mācību centra dibināšanu un piešķir daudz līdzekļu izglītības iestādēm, piemēram, 2001. gada Jūsu fonds piešķīra 28017 USD (2.7%) izglītībai, t. k. mēs arī esam izglītības iestāde, mūsu mērķis ir vietējo iedzīvotāju izglītošana, mēs vēršamies pie Jums ar lūgumu finansēt mūsu projektu.
Problēma:
Zems bibliotekāras apkalpošanas līmenis: mūsu bibliotēkā ir pieejami vērtīgi un ļoti pieprasīti dokumenti, bet informācijas nesēju nolietošanas dēļ šo dokumentu izmantošana ir ierobežota līdz ar to daudzi no musiem lasītājiem aiziet no bibliotēkas, ka arī mūsu bibliotēkā jau 20 gadu nebija veikti remontdarbi un bibliotēkas reorganizācija un līdz ar to mēs nevaram iesaistīties informācijas apmaiņa starp bibliotēkām, un nevaram pilnveidot savus pakalpojumus, jo mums nav iespēju pievienoties pie parejam bibliotēkām, kuri jau ir veikuši reorganizāciju (pārgājuši uz automatizēto apkalpošanu). Mūsu projekta mērķis ir padarot pieejamus vērtīgus, pieprasītus dokumentus pilnveidot bibliotēkas sniegtos pakalpojumus. Ja dota problēma netiks risināta tuvākā laikā dokumentiem draud iznicināšana, jo fotogrāfijas un rokraksti pēc savas būtības ir ļoti trausli, tas nesis milzīgus zaudējumus latviešu kultūrvēsturei.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register