Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:484330
 
Evaluation:
Published: 19.04.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Auzu augšana un attīstība    4
2.  Auzu audzēšana tehnoloģija    5
2.1.  Sēja    5
2.2.  Mēslošana    5
2.3.  Augu aizsardzība    5
3.  Augsnes un agroklimatiskās prasības    6
3.1.  Augsne    6
3.2.  Mitrums    6
3.3.  Temperatūra    6
3.4.  Gaisma    7
4.  Auzu izmantošana    8
4.1.  Pārtikā    8
4.2.  Lopbarībā    8
4.3.  Kurināšanai    9
5.  Ražas, platības un šķirnes    10
  Bruto segums    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Extract

Auzas nav kaprīza kultūra, tās ir mazprasīgas un labi aug saimniecības laukos. Agrāk pārtikas auzu audzēšana bija daudzu zemnieku nodarbošanās, taču šobrīd ar to vairs tik daudz neaizraujas. «Ja zemnieki ar nopietnību pievērstos vecumvecajai tradicionālajai kultūrai – auzām, tā varētu veidoties par normālu tirdzniecības kultūru,» vērtē graudkopju kooperatīva Latraps izpilddirektors Edgars Ruža
Auzām vairs nav nozīme tikai lopbarībā. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Tas ir koncentrēts uzturvielu avots, tajā ir, piemēram, magnijs, cinks, dzelzs, kālijs, B1 vitamīns, kalcijs, E vitamīns un augstas kvalitātes proteīns. Tas viss ir ļoti svarīgs organisma labsajūtai. Tas var būt viens no iemesliem, kādēļ auzu pārtikas produkti tiek slavēti. Kvalitatīvas auzu šķirnes pārtop pārslās, kas aizvien biežāk tiek liktas brokastu galdos ne tikai Eiropā, bet arī Ķīnā, Apvienotajos Arābu Emirātos un pat Āfrikā. Veikalos mēs varam arī ieraudzīt auzu pārtikas produktus – putraimus, miltus, cepumus un citus produktus. Auzu graudus, salmus un svaigus lakstus izmanto kā tautas medicīnas līdzekļus. Auzas ir veselīgais ēdiens, kas ne tikai rada omulības sajūtu, bet arī spēcina organismu un nodrošina sāta sajūtu stundām ilgi. …

Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register