Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:165710
 
Evaluation:
Published: 11.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kā akumulatori, tā baterijas pārveido ķīmiskās reakcijas enerģiju elektriskajā enerģijā. Stingri ņemot, tikai akumulatori ir uzlādējamas ierīces, bet baterijas paredzētas vienreizējai lietošanai. Taču akumulatoru pamatcelles saslēdz baterijās un arī baterijas (faktiski akumulatori) dažreiz tiek angliski apzīmētas kā uzlādējamas ierīces (rechargeable battery). Tādēļ lietosim šos terminus gandrīz kā sinonīmus, tomēr uzsverot, kad baterija paredzēta vienreizējai lietošanai.
Ja esat nolēmis iegadāties jaunu telefonu vai kabatas datoru, jūs noteikti aplūkosiet vienu no galvenajiem tā parametriem – akumulatora darbības ilgumu.
Šīs faktors ir atkarīgs ne tikai no tā cik telefons vai kabatas dators ir ”ēdelīgs”, bet arī no tā, cik baterija ir jaudīga, un kāds ir baterijas tips. Mūsdienas visos mobilajos telefonos, kabatas datoros un citās portatīvās iekārtās izmanto četrus dažādus barošanas elementus – niķeļa kadnija (NI-CD); niķeļa metālhidroksīda (Ni-MH); litija jonu (Li-Ion) un litija polimēra (Li-Pol).
Pirmo trūkums ir t. s. atmiņas efekts, kura cēlonis – īpaši virsmas lādiņi. Tos lādēšanas ierīce izprot kā papildinājumu līdz pilnai uzlādei – tādēļ pārtrauc lādēšanu. To dažkārt izdodas likvidēt ar lielas strāvas izlādi, tūdaļ gan uzlādējot ierīci no jauna. Abi pēdējie akumulatoru veidi ir dārgāki, satur indīgas substances un tālab pēc galīgas iztukšošanās būtu organizējama to atpakaļnodošana. Darbiņš zaļajiem!…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register