Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:163815
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.01.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Not used
Extract

Secinājumi un rekomendācijas
Darba temats ir „Bērnu psiholoģiskās problēmas nakts enurēzes gadījumā”; mērķis – noskaidrot psiholoģiskās problēmas nakts enurēzes gadījumā bērniem vecumā no 6 līdz 10 gadiem.
Izvērtējot rezultātus, autors secina, ka tie lielā mērā atbilst citās valstīs izdarītajiem pētījumiem un literatūrā aprakstītajam. Literatūras avoti un statistika liecina par to, ka no enurēzes biežāk cieš tieši zēni. Tāpat literatūras dati liecina, ka dienas enurēze vai kombinētā enurēze ir sastopama retāk, nekā nakts enurēze. Literatūrā ir runāts par enurēzes saistību ar iedzimtību – ja vienam no vecākiem vai viņiem abiem ir bijusi šāda problēma, ir iespējams, ka tāda būs arī bērnam, taču autors nekur neatrada informāciju par to, vai pastāv tāda saistība, ka brāļiem un māsām ģimenē visiem vienādi būtu šī problēma.
Izstrādāti daži ieteikumi vecākiem, kuru bērni cieš no enurēzes:
1. Ja paši bērni un viņu vecāki būs informēti par enurēzes biežo izplatību un veidiem, kā šo problēmu risināt, viņiem būs vieglāk tikt ar šādu situāciju galā. Šeit var palīdzēt vairāki speciālisti – par šo problēmu vajadzētu runāt jau skolās, tātad, skolotāji, par to vajadzētu runāt arī ģimenes ārstiem plānveida apmeklējumu laikā, painteresējoties, vai bērnam šādu problēmu nav, un, ja ir, tad informēt pašu bērnu un viņu vecākus par šo jautājumu. Ja bērns ir nokļuvis stacionārā, tad var palīdzēt ārsts un medmāsa. Medmāsa ar pacientiem pavada vairāk laika, nekā ārsts, tāpēc vislielākā iespēja palīdzēt bērniem, kas cieš no enurēzes, un viņu vecākiem, ir tieši medmāsai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register