Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:736916
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Pēc Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas brīvības atņemšanas vietās — cietumos ir pabijuši un arī pašreiz tur atrodas vairāk nekā pārdesmit tūkstošu cilvēku. Tas nozīmē apmēram pāris vidēja apdzīvotības līmeņa Latvijas pilsētu iedzīvotāju skaitu. Neapšaubāmi, ka Latvijai tas ir augsts un pat ļoti augsts rādītājs. Pārāk dārgi tas iznāk materiālā, gan arī morālā izteiksmē.
Piecpadsmit Latvijas cietumos un ieslodzījuma vietās uz 2004.gada 1.janvāri pēc tieslietu ministrijas datiem atradās 8231 ieslodzīto, no tiem 4962 notiesātie un 3269 apcietinātie (tie kuri vēl gaida tiesas spriedumu). Lielākā daļa no tiem ir vīrieši (aptuveni 85%) un aptuveni 90% gadījumos šie noziegumi ir pastrādāti alkohola vai narkotisko vielu iespaidā.
Cietumos atrodas arī bērni līdz 18 gadu vecumam, no ieslodzīto kopskaita viņi sastāda 2.3%, tas ir aptuveni 350 – 380 bērni Latvijā pastāvīgi atrodas apcietinājumā vai brīvības atņemšanas iestādēs. Jājautā vai tas ir normāli?
Valstī, kurā narkotikas ir nopērkamas naktsklubos, kontrabanda mērāma miljonos, korupcijas skandāli ir ierasta lieta un bērnus liek cietumos.
Bērns taču nav tas, kas ieved valstī narkotikas, kas organizē kontrabandu un pieprasa kukuļus par saviem pienākumiem. Bērns ir tikai mūsu spogulis. Jo tas, kuram maz ticis piedots, maz spēj arī mīlēt. Varbūt ir vērts mainīt savu attieksmi, lai jauni ievainojumi neradītu jaunu vēlēšanos atriebties. Atriebties par mīlestības trūkumu, par sāpēm un ciešanām, par nodevību.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register