Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:941415
 
Evaluation:
Published: 16.08.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  KAS IR BIOLOĢISKĀ LAUKSAIMNIECĪBA?    4
1.1.  Bioloģiskās lauksaimniecības būtība    4
1.1.1.  Bioloģiskās saimniekošanas metodes    4
1.1.2.  Bioloģiskās lauksaimniecības pamatuzdevumi    5
1.2.  Bioloģisko lauksaimniecību vēsture    5
1.3.  Bioloģisko lauksaimniecību attīstības gaita    6
1.4.  Bioloģiskā lauksaimniecības sistēma un bioproduktu marķējums    9
1.5.  Bioloģisko lauksaimniecību izveide un kontrole    11
2.  BIOLOĢISKI RAŽOTA PĀRTIKA    13
1.1.  Bioloģiskās pārtikas tapšanas process    13
1.2.  Bioloģiskie pārstrādes produkti    13
1.3.  Bioloģisko produktu cenas veidošanās un iegādes vietas    14
1.4.  Bioloģisko produktu veidi    14
1.1.1.  Bioloģiska piena ražošanas saimniecība    14
1.1.2.  Bioloģiski ražotā labība un maize    15
1.1.3.  Bioloģiski ražota gaļa, zivis un olas    15
1.1.4.  Bioloģiski audzēti augļi un dārzeņi    15
1.1.5.  Bioloģiski ražoti dzērieni    16
1.5.  Bioloģiskās pārtikas attīstība un analīze    16
3.  PROBLĒMAS BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS NOZARĒ    20
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    21
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    22
Extract

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Izstrādājot darbu autore nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Lielai daļai cilvēku trūkst izpratnes par bioloģisko pārtikas produktu lietošanas pozitīvajiem aspektiem, ne tikai veselības, bet arī vides aizsardzības ziņā.
2. Bioloģisko lauksaimniecību lielākās problēmas ir cilvēku neizpratne par bioloģiskās pārtikas nozīmību, bioloģisko saimniecību īpašnieku zemais zināšanu līmenis un nespēja to iegūt, un pārstrādes uzņēmumu mazā interese par bioloģiskajiem produktiem.
3. Liela daļa no saražotās bioloģiskās produkcijas tiek realizēta kā konvencionāla (parasta) produkcija.
4. Cilvēku interese par bioloģisko produkciju arvien turpina pieaugt, līdz ar to pieaug arī bioloģisko produktu pieprasījums.
5. Bioloģiskās lauksaimniecības ir izvietotas pa visu Latvijas teritoriju, tomēr procentuāli visvairāk to ir Vidzemē, savukārt vismazāk Zemgalē un Pierīgas reģionā.

Priekšlikumi bioloģisko lauksaimniecību attīstības veicināšanai:
1. Rīkot informatīvās dienas dažādās Latvijas pilsētās, kur iedzīvotāji tiktu iepazīstināti ar bioloģisko produkciju, tās priekšrocībām un pozitīvo ietekmi uz dabas aizsardzību. Šīs dienas ietvaros varētu rīkot bioloģiskās pārtikas degustācijas un tirdziņus.
2. Ieviest jaunas mācību programmas, kas izglītotu cilvēkus bioloģiskās lauksaimniecības jomās.
3. Izveidot informatīvos bukletus par bioloģiskajām lauksamniecībām un izvietot tos sabiedriskās vietās.
4. Konsultējoties ar valsts institūcijām, panākt, ka skolās tiek piedāvāti tikai bioloģiski tīri produkti.
5. Katru mēnesi rīkot bioloģiskās produkcijas gadatirgus lielākajās Latvijas pilsētās.
6. Organizēt ekskursijas, topošajiem bioloģiskajiem zemniekiem, uz labākajām bioloģiskajām lauksamniecībām ar mērķi gūt priekšstatu par bioloģisko lauksaimniecību vadīšanu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register