Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:804227
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.03.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Bioloģiskā pārtika    4
1.1.  Termina „Bioloģiskā pārtika” skaidrojums    4
1.2.  Bioloģiskās pārtikas pozitīvās īpašības    5
1.3.  Bioloģiskā lauksaimniecības attīstība Latvijā    6
1.4.  Bioloģiskās lauksaimniecības pamatmērķi    7
1.5.  Bioloģiskās pārtikas audzēšana    7
1.6.  Bioloģiskās saimniecības Latvijā    8
1.7.  Bioloģiskās pārtikas atpazīšana    9
2.  Aptaujāšana par bioloģisko pārtiku, rezultātu analīze    11
2.1.  Aptaujāšana par bioloģisko pārtiku, rezultātu analīze    12
2.2.  Mācības stundas par bioloģiskās pārtikas daudzveidību 12.klasei    17
2.3.  Intervija ar bioloģiskās pārtikas eksperti    17
2.4.  Bioloģiskās pārtikas pieejamība Siguldas veikalos    20
  Secinājumi    22
  Izmantotie informācijas avoti    23
  Pielikums    24
Extract

Secinājumi
1. Izpētot un apkopojot pieejamo informāciju par bioloģisko pārtiku, darba autore secina, ka visvairāk informācija par bioloģisko pārtiku ir pieejama internetā.
2. Izanalizējot datus, var secināt, ka respondentu zināšanas par bioloģisko pārtiku ir visai zemas, puse respondentu nespēj atpazīt bioloģiskās pārtikas marķējumu, kā rezultātā nespēj atpazīt bioloģisko pārtiku plašajā lielveikalu klāstā. Liels skaits respondentu nezina, kur tuvumā var iegādāties bioloģiskās pārtikas produktus un nezina bioloģiskās pārtikas pozitīvās īpašības.
3. Pētījuma ietvaros apsekojot preču klāstu Siguldas veikalos, darba autore var ieteikt bioloģiskos pārtikas produktus iegādāties veikalā „Zaļā Bode”.
4. Uzņēmums „Aloja-Starkelsen” ir viens no lielākajiem bioloģiskās kartupeļu cietes ražotājiem pasaulē un vienīgais bioloģiskās kartupeļu cietes ražotājs Baltijā, kas saistāms ar to, ka bioloģiskās kartupeļu cietes ražošanas process ir dārgs un, lai to darītu ir jāiziet stingrs sertifikācijas process.
5. Par bioloģisku vai ekoloģisku pārtiku drīkst saukt tikai tad, ja tai ir piešķirts bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāts. „Bio” vai “Eko” apzīmē vienu un to pašu.
6. Bioloģiskai pārtikai piemīt daudz pozitīvu īpašību, tā nesatur ķīmiskos pesticīdus, dzīvnieku audzēšanā netiek izmantotas antibiotikas, barībā netiek pievienotas ģenētiski modificētas sastāvdaļas, bet intensīvajā lauksaimniecībā tas viss tiek izmantots
7. Dārzā audzētā pārtika nav bioloģiska pat, ja tā ir audzēta bez ķimikālijām. Lai audzētu bioloģisko pārtiku ir nepieciešams apgūt zināšanas un iegūt atbilstošu sertifikātu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register