Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:538694
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.12.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Atšķirībā no 19. gs. Mūsdienās vairs nav gandrīz nekādu šaubu par to, ka „vēsturiskais” Buda, budisma pamatlicējs, ir patiesi dzīvojis. Viņa dzīve ir leģendām apvīta, un tradīcija piedāvā ne tik daudz detalizētu biogrāfiju, cik tāda cilvēka idealizētu portretu, kādam būtu jātiecas kļūt katram labam budistam. Un tomēr daži Budas dzīves fakti ir diezgan skaidri konstatējami.

Buda piedzima ap 560. gadu p.m.ē. Lumbini ciemā, kas atradās netālu no mūsdienu robežas starp Indiju un Nepālu. Viņa tēvs Šudhodanna bija nelielas valstiņas radža. Kā jau pienākas reliģijas dibinātājam, viņa bērnību apvij visvisādas leģendas. Saskaņā ar reikanrācija ideju leģendās iemūžinātas arī viņa iepriekšējās dzīves.

Tiek stāstīts, kā savas pēdējās inkarnācijas laikā Buda nolūkojās lejup no „Tušita debesīm”, vietas, kur „mājo apmierināties dievi”, un izvēlējās nākamajai reinkarnācijai laiku, vietu un vecākus. Viņš izvēlējās to periodu cilvēces vēsturē, kad cilvēka dzīve ilgst līdz 100 gadiem. Dzimšanas vietai viņš izvēlējās pasaules vidieni – Indijas ziemeļu daļu. Par savu māti viņš izvēlējās tikumīgo Maiju, Šudhodannas sievu, jo viņa savās iepriekšējās dzīvēs 100 000 gadu laikā biju pierādījusi šķīstību un izcilu tikumību.

Kādu nakti Maija, kas bija devusi šķīstības zvērestu, redzēja sapnī baltu ziloni ieejam savā dzemdē. Desmit mēnešus vēlāk Lumbini birzī pilnmēnesī viņa dzemdēja bērnu, bet pati Maija pēc septiņām dienām nomira, jo viņa bija dzemdējusi Budu un bija izpildījusi savas dzīves uzdevumu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register