Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • C vitamīna koncentrācija "Sīpoliņa" un "Antonovkas" šķirnes ābolos atkarībā no uzglabāšanas ilguma

     

    Research Papers13 Chemistry

3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:359287
 
Evaluation:
Published: 05.04.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Abstract    3
  Ievads    4
1.  C vitamīns (askorbīnskābe)    5
2.  C vitamīna ārstnieciskās īpašības    7
3.  Āboli    8
4.  Ābolu ārstnieciskās īpašības    9
5.  Eksperimentālā daļa    10
5.1..  Metodika    10
5.2.  C vitamīna noteikšana laboratorijā    11
5.3.  Eksperimentālās daļas analīze    14
  Secinājumi    16
  Darbā izmantoto terminu skaidrojums    17
  Literatūras saraksts    18
  Pielikums    19
Extract

Izpētot abus grafikus, var secināt, ka C vitamīna koncentrācija laika gaitā krītas un kļūst arvien mazāka. Vislabāk to var saskatīt 2. att. ar "Antonovkas" šķirnes āboliem. Balstoties uz literatūras analīzi, iegūtie dati atbilst ticamībai. Kļūdas radās pašā eksperimenta sākumā, jo bija ļoti grūti paredzēt, kādam ir jābūt krāsas koncentrācijas punktam (cik vāji rozā šķīdumam bija jākļūst). Tiešajā mērījumā bija absolūtā kļūda ∆V= 0,05 ml, un relatīvā kļūda bija ∆R= 10 %. Precīzāki rezultāti būtu bijuši, ja tiktu izmantotas vairākas ābolu šķirnes. Titrēšana tika veikta pēc iespējas maksimāli precīzi, bet ar skolas mērtraukiem un iekārtām optimālo rezultātu nebija iespējams sasniegt.

Secinājumi
1. Vitamīni ir bioloģiski aktīvas organiskas vielas, kas cilvēka organismā vai nu neveidojas nemaz, vai arī tiek sintezētas nepietiekamā daudzumā, tādēļ tās ir jāuzņem ar uzturu.
2. C vitamīns piedalās oksidēšanās – reducēšanās procesos, kas nepieciešams saistaudu veidošanā un hormonu sintēzē, un holesterīna pārvēršanā žults skābēs.
3. Āboli mūsu klimatiskajā joslā ir visizplatītākie un iecienītākie augļi, tie ir ļoti veselīgi, kas izskaidrojams ar pektīna bagātību ābolos.
4. C vitamīna kvantitatīvai noteikšanai visbiežāk izmanto ļoti jutīgu un specifisku reaģentu 2,6- dihloroindofenols jeb Tilmana reaģentu.
5. Eksperimentāli noskaidrojām, ka askornībskābe ir vairāk ābolos, kas ir svaigi, nevis kādu laiku uzglabāti.
6. "Antonovkas" šķirnes ābolos ir vairāk C vitamīns nekā "Sīpoliņa" šķirnes ābolos, un C vitamīna masas koncentrācija tajā krītas pakāpeniskāk.
7. Izvirzītā hipotēze – ja ābolus ilgāk uzglabā, tad C vitamīna koncentrācija tajos samazinās – apstiprinājās.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1250725
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register