Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:980590
 
Evaluation:
Published: 04.03.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  C vitamīns, tā daudzuma noteikšana augļos un to sulās    1
  Anotācija    2
  Saturs    3
  Ievads    4
1.  Literatūras apskats – vitamīnu raksturojums    5
1.1.  Taukos šķīstošie vitamīni    7
1.2.  Ūdenī šķīstošie vitamīni    8
1.3.  C Vitamīns – askorbīnskābe    10
2.  Darba praktiski eksperimentālā daļa    12
2.1.  Darba nepieciešamo reaģentu pagatavošana    12
2.1.1.  45% sarkanā asinssāls (K3[Fe(CN)6]) šķīduma pagatavošana    12
2.1.2.  1% dzelzs (III) hlorīda (FeCl3) šķīduma pagatavošana    12
2.1.3.  Dihlorfenolindofenola (DCPIP) šķīduma pagatavošana    12
2.1.4.  5% metafosforskābes (HPO3) šķīduma pagatavošana    13
2.1.5.  C vitamīna parauga sagatavošana eksperimentam    14
2.2.  DCPIP šķīduma titra noteikšana    15
2.3.  Darba materiāli – augļi un sulas    16
2.4.  Darba materiālā sagatave    21
2.5.  C vitamīna klātesamības noteikšana    22
2.6.  C vitamīna daudzuma noteikšana    23
2.6.1.  Vispārīgā metode C vitamīna parauga titrēšanai ar DCPIP šķīdumu    23
2.6.2.  No augļiem izspiestās sulas    24
2.6.3.  Ražotāju sniegtā informācija par sulām    25
2.6.4.  Rūpnieciski izgatavotās sulas    26
2.6.5.  Eksperimentos iegūto datu apkopojums un analīze    27
3.  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    31
Extract

C vitamīna daudzums augļos un to sulās. Justīne Garkāja, Dārta Balode, darba vadītāja Tukuma Raiņa ģimnāzijas ķīmijas skolotāja Ludmila Reimate.
Darbā analizēts – C vitamīna nozīme organismā. C vitamīna daudzums augļos un to rūpnieciski izgatavotajā sulās.
Darba mērķis:
Noskaidrot C vitamīna daudzumu augļos un to sulās. Salīdzinot iegūtos rezultātus, noskaidrot, vai C vitamīna daudzums augļos un to sulās sakrīt. Izzināt, kuri augļi satur visvairāk C vitamīnu.
Darba uzdevumi
1.Apkopot informāciju par vitamīnu nozīmi.
2.Noskaidrot vai augļi satur C vitamīnu un noteikt C vitamīna daudzumu tajos.
3.Noskaidrot vai augļu sulas satur C vitamīnu un noteikt C vitamīna daudzumu sulās.
4.Salīdzināt un analizēt C vitamīna daudzumu noteiktajos paraugos.

Pētījumā secināts, ka visvairāk C vitamīnu satur citrons un kivi. Lielākā daļa rūpnieciski izgatavoto sulu satur mazāk C vitamīnu nekā augļi, bet bumbieru sulā C vitamīns bija septiņas reizes vairāk nekā bumbierī.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1126777
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register