Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:446876
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.11.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  C vitamīna vēsture    6
1.2.  C vitamīna uzbūve un bioķīmiskās īpašības    6
1.3.  Atrašanās dabā    6
1.4.  C vitamīna iedarbība uz cilvēka organismu    7
1.5.  C vitamīna devas    7
2.  Praktiskā daļa    9
2.1.  Aptauja    9
2.2.  Eksperimenta plānošana    10
2.2.1.  Jodometrijas metode – C vitamīna noteikšanai    10
2.2.2.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    12
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra    15
  Pielikums    15
Extract

Nobeigums
Darbs tika veidots, lai noskaidrotu un izpētītu vairāk informācijas par C vitamīnu kā arī tā ietekmi uz cilvēka veselību. Praktiskajā darbā tika veikts eksperiments ar mērķi noskaidrot kuros produktos un to sulās ir lielāks askorbīnskābes daudzums. Pēc eksperimenta rezultātu izvērtēšanas varēja secināt, ka citronos ir lielāks C vitamīna daudzums, tāpēc lietojot uzturā šo produktu var izvairīties no dažādam slimībām, kas ir saistītas ar vitamīna trūkumu organismā. Hipotēze tika pierādīta, jo citronos ir lielāks C vitamīna daudzums nekā ābolos vai apelsīnos. Mērķis tika sasniegts, jo ir izveidota izpratne, kas īsti ir askorbīnskābe un kādas funkcijas tā veic cilvēka organismā. Darba izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Teorētiskā literatūra ir izpētīta un analizētā. Šos pētījuma rezultātus turpmāk varēs izmantot ķīmijas un pat bioloģijas skolotājs mācību stundās, kā papildmateriālu.
Secinājumi:
1. Vispazīstamākā C vitamīna īpašība ir tā spēja spēcināt imunitāti, taču šis vitamīns tāpat darbojas kā spēcīgs antioksidants, spējot ietekmēt arī citus veselībai būtiskus aspektus.
2. Pirmās ziņas par vitamīniem parādījās XIX gadsimta beigās un XX gadsimta sākumā.
3. Askorbīnskābe (C vitamīns), C6H8O6, ūdenī šķīstošs vitamīns. To sintezē augi (no galaktozes), dzīvnieki (no glikozes), izņemot cilvēkus un primātus askorbīnskābe ir ciešā strukturālā saistībā ar monosaharīdiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register